Både mildere og mer snø til uken

Det blir både mildere og mer snø den kommende uken. Mandag kan det bli liten storm.

Mandagen kommer det til å bli en del vind forteller vakthavende meteorolog ved Værvarslinga for Nord-Norge, Hanne Sigrun Byhring.

– Tidlig på dagen blir det opp i sterk kuling i Troms. I Finnmark kan det bli opp i liten storm utsatte steder, sier Byhring.

Lengst øst vil det ikke bli så mye vind. Ikke noe mer enn liten kuling forteller Byhring.

Kommer til å bli snø

Snøen har til nå latt vente på seg flere steder i Troms og Finnmark. Men mandag skal det komme litt ifølge meteorologen.

– Det kommer til å bli snø. I og med at det blir en del vind også så kommer det til å bli litt snøfokk enkelte steder. I Troms kan det også bli en del regn på kysten. På ettermiddagen vil det bli oppholdsvær i Troms og Vest-Finnmark.

Byhring tror det vil komme rundt 5 centimeter med nysnø til uken i Finnmark. Mens Troms vil få litt mer.

– Jeg vil nok tro at det vil komme litt snø de fleste steder i morgen. Det blir nok litt snø på tirsdagen også. Men fra onsdag av blir det nok ikke noe mer nedbør, sier Byhring.

Blir mildere

Det har vært en lang kuldeperiode i Finnmark. I Kautokeino har man blitt nødt til å utsette søppeltømmingen med en uke på grunn av kulde. Men det vil bli mildere forteller Byhring.

– Det har blitt betydelig mildere her i Tromsø. Det vil bli mildere. Selv om det fortsatt kommer til å være minusgrader de fleste steder, sier hun.