Randi sikret seiersbuketten

Til ellevill jubel fra tilskuerne kastet etappevinner Lars Petter Nordhaug seiersbuketten til publikum, etter etappeseier i Arctic Race of Norway på Nordkapplatået.

Randi Kristiansen vant buketten til Nordhaug

En smilende Randi Kristiansen var den heldige tilskueren som vant buketten til dagens etappevinner Lars Petter Nordhaug.

Foto: Hilde Wøhni Joakimsen

Nettopp som vi hører Christian Prodhomme, direktør for Tour de France sier; Fantastiske tv-bilder, fantastisk natur, og bilder som en hel verden sier «are beautiful».

Knut-Eirik Dybdal, direktør ARN

Det er vill sykkelfeber og folkefest i Finnmar under Arctic Race, noe både syklister, hjelpemannskaper og publikum kan juble for.

Dag Otto Lauritzen sa også underveis at han lurte på om noen i det hele tatt var på jobb, da det er folk overalt.

Lars Petter Nordhaug

Her triller vinner Lars Petter Nordhaug over målstreken på Nordkapplatået og blir historisk.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Fantastisk dag

– Det har vært en fantastisk dag, Nettopp som vi hører Christian Prodhomme, direktør for Tour de France sier; fantastiske tv-bilder, fantastisk natur, og bilder som en hel verden sier «They are beautiful». Det ER fantastisk, sier direktør Knut-Eirik Dybdal etter målgangen på første etappe på selvete Nordkapplatået torsdag ettermiddag.

Vinneren Lars Petter Nordhaug var favoritt på forhånd, og stakk fra resten av feltet de siste metrene inn til mål. Der ble han møtt av jublende folk som i hopetall var møtt opp for å være med på sykkelfesten.

Politiet med kaffepause i Nordkapphallen

Lokale politifolk som er på jobb med Arctic Race, tar en velfortjent kaffepause i Nordkapphallen.

Foto: Hilde Wøhni Joakimsen

Sikret seiersbuketten

En av de aller heldigste var nok Randi Kristiansen som sikret seg seiersbuketten til Nordhaug, som han kastet til publikum etter blomsterseremonien.

– Det er jo Arcti Race og her får vi smake på det. Det startet rolig selv om det var kaldt i Hammerfest.På turen har de opplevd masse folk langs løypa, god stemning, sykling på havet så avslutter de med helt fantastisk natur på Nordkapp, sier Dybdal.

Knut-Eirik Dybdal jubler på Nordkapp

Knut-Eirik Dybdal jubler over det store oppbudet med tilskuere på Nordkapp og målgangen på 1. etappe under Arctic Race of Norway 2014. – Dette er bare helt fantastisk, smiler han.

Foto: Jan Harald Tomassen
Live fra folkefesten på Nordkapp under Arctic Race of Norway 2014.

Se video av jublende tilskuere samt intervju med både vinner Lars Petter Nordhaug og Thor Hushovd her. Foto: Jan Harald Tomassen