Anderlecht følger Ruben igjen

Belgierne risikerer bomtur til Alfheim når TIL og Ruben Yttergård Jensen møter Lillestrøm mandag.

Molde - Tromsø

Ruben Yttergård Jenssen følges av Anderlecht, men en smell tidlig i landskampen mot Slovenia gjør at han er usikker før kampen.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Tromsøs landslagsspiller Ruben Yttergård Jenssen er usikker før kveldens kamp mot Lillestrøm på Alfheim. 24-åringen pådro seg en leggskade mot Slovenia på Ullevaal for seks dager siden, og har fortsatt smerter i leggen. Derfor trente han kun alternativt søndag – ikke med resten av laget.

Yttergård Jenssen skal testes under oppvarmingen før kampen i kveld. Først da blir det klart om han spiller.

Blant dem som håper Tromsøs midtbanesjef kan spille mot Lillestrøm er «scouten» fra den belgiske storklubben Anderlecht. Nok en gang har klubben meldt sin ankomst til Alfheim.

– Ja, det er riktig at Anderlecht har sagt at de kommer. Men om de faktisk dukker opp her, vet man jo ikke helt sikkert før de eventuelt henter billetten, sier TIL-dirketør Stig Ove Sandnes til NRK.

Samme trener som i Vitesse

Anderlecht fulgte Yttergård Jenssen tett i sommer – både i kamper på Alfheim og i andre kamper. Men det kom aldri noe bud fra storklubben før overgangsvinduet stengte. Siden har han imponert i landskampen mot Slovenia.

Anderlecht trenes av John van den Brom, som var sjef i nederlandske Vitesse Arnhem sist sesong. Det var under hans ledelse at Vitesse Arnhem la inn bud på Yttergård Jenssen i fjor, men klubben kom aldri til enighet med TIL.

Yttergård Jenssen selv er kjent med – og fristet av – interessen fra Anderlecht. Og sa følgende til NRK like før overgangsvinduet stengte i slutten av august.

– Anderlecht er en stor klubb. Men det får jeg eventuelt ta stilling til når det kommer.

Kind Bendiksen inn?

Om Ruben Yttergård Jenssen må kaste inn håndkledet i kveld, vil trolig Thomas Kind Bendiksen overta plassen sentralt på midtbanen ved siden av Kara Mbodji.

På topp har trener Per-Mathias Høgmo mange alternativer, men velger trolig toppscorer Ondrasek og Prijovic.

Lillestrøm på sin side har trolig keeper Sead Ramovic (eks. TIL) tilbake mellom stengene. Og stiller med en sterk midtbane på papiret med denne kvartetten: Riise, Hauger, Vaagan Moen og Omoijanfo.

Trolig starter Thorstein Helstad og Erling Knudtzon på topp.


Tromsø - Lillestrøm starter klokka 19. Følg kampen LIVE her

Nyheter fra Troms og Finnmark

Vilde Kristine Malmo

Se kveldens Nordnytt med Vilde Kristine Malmo

Se kveldens Nordnytt med Vilde Kristine Malmo