Alta berget plassen!

Spiller i Adeccoligaen også neste år.

Alta IF feirer ny kontrakt med Champagne
Foto: Stefan Sanne

Alta IF spiller i Adeccoligaen også i 2009. Det er klart etter den siste og avgjørende serierunden som ble spilt lørdag ettermiddag.

Alta tapte 3-0 for Løv Ham, men fikk hjelp av Sandnes Ulf, som også gikk på tap.

- I kveld skal vi feire, sier Altatrener Isak Ole Hætta, og sender en takk til Nybergsund-Trysil, som slo Sandnes Ulf 2-0.

- Den tidligere Alta-spilleren Fredrik Tervaniemi tenkte kanskje på oss. I såfall må vi få takke han, sier Hætta, før han blir avbrutt av feirende Altaspillere.

Før den avsluttende kampen mot Løv Ham, lå Alta rett over nedrykksstreken med 26 poeng, mens Sandnes Ulf lå rett under nedrykksstreken med 25 poeng. Ny kontrakt ville derfor sikret med seier over Løv Ham.

Alta gikk imidlertid på en solid smell mot Løv Ham, og tapte kampen 3-0. Men også Sandnes Ulf gikk på tap, og dermed beholder Alta IF plassen i Adeccoligaen!

- Vi hørte at speakeren sa at Nybergsund-Trysil ledet 2-0 over Sandnes Ulf, men turte ikke slippe jubelen helt løs før vi fikk det bekreftet, sier Vegard Braaten til NRK.

I overkant av 20 Altasupportere hadde tatt turen til Bergen for å støtte laget i serieavslutningen.

- Det er fantastisk, det var nesten flere som heiet på Alta enn Løv-Ham i dag, det er helt suverent at de reiser så mange mil. All ære til supporterne, sier Braaten, som allerede gleder seg til neste års lokaloppgjør mot Tromsdalen.

- Dit er det bare seksti mil med bil, sier Braaten med ein viss ironisk undertone...

For ordens skyld: Alta endte på 14. plass på tabellen, med 26 poeng.

Nyheter fra Troms og Finnmark

Gunnar Grindstein

Programleder Gunnar Grindstein gir deg nyhetene fra Troms og Finnmark

Programleder Gunnar Grindstein gir deg nyhetene fra Troms og Finnmark