«Nå ble du veldig lett i ræva, pappa»

Amanda Hansen fra Tromsø skal lære pappa Sune å ri i NRK-serien «Det store spranget».

Amanda fra Tromsø skal lære pappa å ri

Amanda og Sune Hansen fra Tromsø er klar for «Det store spranget» på NRK1.

Den konkurransedrevne realityserien «Det store spranget» er en av høstens storsatsinger på NRK1 på fredagskvelder. Her skal seks hestejenter i alderen 16-26 år lære fedrene sine å ri. Jentene har tilbrakt mesteparten av livet sitt på hesteryggen, mens fedrene knapt har sittet på en hest før. Sammen drar jentene og fedrene til hestelegenden Don Alfonsos gård i Jerez, Andalucia. Her skal de kjempe om å bli best til hest.

Faren visste ikke om påmeldinga

Et av deltakerparene kommer fra Tromsø. Amanda Hansen (22) har drevet med hest og ridning siden hun var 4-5 år gammel. Pappa Sune (49) har sittet på hesteryggen et par ganger i ung alder, men har etter det kun vært sjåfør når dattera har reist rundt til trening og konkurranser.

– Jeg har vært veldig opptatt av hester i mange år, og da jeg leste om dette programmet tenkte jeg at det var midt i blinken. Jeg meldte på meg og pappa uten at han visste om det, sier Amanda, som for tida bor i Fredriksen og studerer i Halden.

Kvalitetstid med dattera

Pappa Sune ble veldig skeptisk da han fikk høre om programmet. Ifølge dattera sa han «du e jo steike tullat» da påmeldinga var sendt inn. Men Sune så fort at dette kunne bli et artig eventyr.

– Ikke minst ville det gi meg sjansen til å tilbringe kvalitetstid sammen med dattera mi.

Når første episode av «Det store spranget» sendes fredag kveld er deltakerne samla på premierefest. Amanda Hansen gru-gleder seg.

– Vi var de eneste deltakerne fra Nord-Norge, og vi har jo et litt mer frodig språk enn de andre. Så jeg er spent på hvordan det hele fremstilles.

Her kan du se 1. episode av «Det store spranget» (tilgjengelig fra fredag kveld)