NRK Meny
Normal

Det store spranget (1:8)

Uke 34 NRK1 fredag 26. august kl. 19:55

Seks hestejenter og fedrene deres galopperer inn i Gullrekka på NRK1 på fredager sammen med programleder Marco Elsafadi.

Det store spranget

Deltakerne i 'Det store spranget': F.v. Amanda og Sune Hansen, Helene og Espen Winther, Marit og Kjell Enberget, Aurora og Marcel van der Velpen, Hedda Hansson Rudi og Einar Rudi, Elise Englund Berge og Stian Berge.

Foto: Hans Olav Forsang / Nordisk Film & TV

Den konkurransedrevne realityserien «Det store spranget» er en av høstens storsatsinger på NRK. Her skal seks hestejenter i alderen 16-26 år lære fedrene sine å ri. Jentene har tilbrakt mesteparten av livet sitt på hesteryggen, mens fedrene knapt har sittet på en hest før.

Hesteparadis i Andalucia

Sammen drar jentene og fedrene til hestelegenden Don Alfonsos gård i Jerez, Andalucia. Her skal de kjempe om å bli best til hest. Hvordan blir det for døtrene å dele sin kunnskap med far? Og hvordan takler fedrene at rollene snus på hodet, og døtrene blir deres læremestre?

Gjennom ni konkurranser skal fedrene utfordres i ulike hestedisipliner. En etter en må parene reise hjem, til det til slutt kåres én vinner. Hvilken datter vil lede sin far til seier?

Deltakerne

De 12 fedrene og døtrene i "Det store spranget" er:

Amanda Hansen (22) - Tromsø (bosatt Fredrikstad).
Sune Hansen (49) - Tromsø

Aurora van der Velpen (26) – Sør-Fron (fra Nederland)
Marcel van der Velpen (59) – Sør-Fron (fra Nederland)

Elise Englund Berge (21) - Lillehammer (bosatt på Island)
Stian Berge (55) - Lillehammer

Hedda Hansson Rudi (21) - Lier (bosatt i London)
Einar Rudi (71) - Lier

Helene Winther (24) - Sarpsborg
Espen Winther (51) - Sarpsborg/Fredrikstad)

Marit Enberget (16) - Kongsberg
Kjell Enberget (62) - Kongsberg

En viktig person er også trener Camilla Kalseth, som er jentenes coach gjennom hele serien.

Dommere under konkurransene er eieren på gården, Don Alfonso Lopez de Carrizosa, og hans 17-årige datter Belén. Don Alfonso er sønnen til greven av Jerez og en vaskeekte vaquero - den spanske utgaven av cowboyen.

Relasjonshøvdingen

Marco bruker yrkestittelen «relasjonshøvding» om seg selv. Relasjoner mellom mennesker er utgangspunktet for det meste han driver med, både som foredragsholder og som ildsjel for blant annet barn og unge og for idretten. Og det er nettopp forholdet mellom hestejentene og fedrene deres som opptar ham aller mest med «Det store spranget».

– Det er mange både morsomme, rørende og sterke historier om hva som fikk fedrene og døtrene til å reise ut på dette eventyret sammen, sier Marco Elsafadi. – Det er et stort sprang for fedrene, og det er fantastisk å se hvor tøffe jentene er. Underveis får vi ta del i hvordan fedrene og døtrene knytter sterkere bånd gjennom dette fellesprosjektet.

Det store spranget

Seks fedre som tar utfordringen fra døtrene sine: F.v. Sune Hansen, Marcel van der Velpen, Stian Berge, Espen Winther, Einar Rudi og Kjell Enberget.

Foto: Hans Olav Forsang / Nordisk Film & TV AS

Episode 1

Seks spente jenter og fedrene deres ankommer Don Alfonsos gård i Spania. Her skal de trene og leve sammen de neste ukene. Fine øyeblikk oppstår når de seks lagene møter hestene sine for aller første gang. Men alvoret slår inn da de får vite at første konkurranse er allerede dagen etter.

Fedrene må legge frykt til side og prøve å lære seg hestens tre gangarter - skritt, trav og galopp. Vinneren av konkurransen får én time trening med selveste Don Alfonso - en av verdens beste hestetrenere. Det er en premie som vil være gull verdt videre i konkurransen.