Hopp til innhold

– Vil ikke gjøre samme tabben som andre flyselskap

I neste uke kommer Fly Vikings tredje fly på vingene, men selskapet vokter seg vel for å sette opp for mange nye ruter.

FlyVikings "Gunnhild"

FlyVikings tredje fly, "Gunnhild Kongemor" på Tromsø lufthavn.

Foto: Svein R. Sandve / FlyViking/NRK

– Vi vil ikke gjøre samme blemmen som andre flyselskap har gjort i det siste, med at man har for lav bemanning, sier administrerende direktør Stein Terje Dahl i Fly Viking til NRK.

Derfor vil selskapet øke ruteavgangene gradvis i takt med tilgjengeligheten på nytt mannskap.

Det nye flyet "Gunnhild Kongemor" ble hentet av Ola Giæver hos leverandøren i Calgary i Canada 9. juli. Tidligere har maskinen gått i rutetrafikk i Japan.

Flyet var til såkalt importsjekk på Tromsø lufthavn i går, og fortsatt gjenstår litt papirarbeid før flyet skal settes inn i normal trafikk på selskapets 18 ruter.

– I løpet av neste uke er "Gunnhild" inne på rutenettet vårt. I første omgang vil det dele på de rutene vi flyr nå, men i august har vi fått utdannet mer personell og vi kan da forsterke det rutetilbudet vi allerede har, med flere avganger, sier Dahl.

På hvert fly beregner man rundt ti piloter og fem kabinansatte. Dahl røper at selskapet etter hvert skal se på nye ruter.

– Primært er fokuset hyppigere avganger, men etter hvert begynner vi å bevege oss litt sørover.

Det nye flyet "Gunnhild Kongemor" er det tredje flyet til Fly Viking. Ifølge Store Norske Leksikon var hun en norsk dronning, og gift med Eirik Blodøks og mor til Eirikssønnene. Gunnhild skildres i islandsk sagatradisjon som vakker, men ond, slu og trollkyndig.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark

Hovedtillitsvalgt og sykepleier Eva J. Ytrehauge, operasjonssykepleier Anette Liberg og kreftsykepleier Marte Lebesby ved dagkirurgien på Klinikk Alta, frykter styret i Finnmarkssykehuset ikke skjønner konsekvensen av å legge ned tilbudet.

Høyre: Vil at sykehusleger skal kombinere jobber

Mange hundre turister går daglig opp sherpatrappa til Reinebringen i Lofoten.

Aukande besøkstal: – Allemannsretten er på nokre måtar under press

TIL 2020 JUBLER

TIL 2020 måtte dele poenga