Hopp til innhold

– Uvissheten er det verste nå

– Det er mye fortvilelse blant de pårørende, sier medlem av kriseteamet i Berg kommune. Fortsatt er ikke forholdene gode nok til å gjenoppta søket etter tre savnede skuterførere i Tromdalen.

kriseteamleder berg

Kriseteam-medlem Birgit Noreng forteller at de pårørende er fortvilte etter skredet som trolig har tatt tre liv.

Foto: Linda Pedersen / NRK

Kriseteamet i Berg kommune samler nå informasjon om de pårørende til de tre mennene i 30-årene som er savnet etter snøskredet på Senja.

– Hvilken hjelp kan dere gi dem?

– Vi kan støtte dem. Det verste nå er den uvissheten som ligger i at vi fortsatt venter på en avklaring på den jobben som letemannskapene gjør i leteområdet, sier Birgit Noreng i kriseteamet.

(Artikkelen fortsetter under)

Skredområde, Tromdalen

I dette området i Tromdalen gikk skredet som trolig har tatt tre liv.

Foto: Arild Moe / NRK

Har sperret skredområdet

Onsdag formiddag besluttet politiet å sperre av området i Trondalen der skredet skal ha gått. Først når skredeksperten fra Norges Geotekniske Institutt har undersøkt området, vil det vurderes å åpne sperringene.

Onsdag ettermiddag uttaler skredeksperten fra NGI at værutsiktene er så dårlige at det ikke er sikkert at det vil være mulig å gjenoppta søket onsdag.

Vanskelige leteforhold

Etter at det ble varslet om skredet tirsdag ettermiddag, gjorde værforholdene det svært vanskelig å gjennomføre søket etter mennene. Skredfaren var svært stor, og politiet så seg nødt til å innstille søket klokken ni tirsdag kveld.

Da hadde mannskapene funnet en av snøskuterene, og en hjelm. Dette gjorde at de antok at alle de tre savnede mennene var omkommet.

– Hvordan reagerte de pårørende i går da leteaksjonen ble innstilt for kvelden?

– Det var frustrasjon over at de måtte stanse søket, og fortvilelse over at de ikke vet sikkert hva de vil finne inne i skredområdet.

Reporter Arild Moe på skredstedet

Reporter Arild Moe på skredstedet

– Det er mye fortvilelse

Tirsdag kveld var også lensmann Arnold Nilsen hos kriseteamet og snakket med de pårørende. Her fortalte han at mannskapenes sikkerhet var viktig da de valgte å trekke seg ut av området samme kveld.

– Det er mye fortvilelse ute og går ettersom de pårørende ikke sikkert vet hva som har skjedd, sier Noreng.

– Mads Gilbert har jo fra før av fortalt om at sjansene for å overleve et slikt skred er veldig små. Men så er det det at så lenge man ikke har funnet noen, så er det veldig vanskelig å ta inn over seg hvorvidt noen har omkommet eller ikke, sier Noreng.