– Tomas har ekstrem-ferdigheter på frispark

En tidlig frisparkperle og to overtidsscoringer sørget for at TUIL vant 3-1 i toppoppgjøret i 2. divisjon mot Finnsnes. Med det står TUIL med 10 strake seire. Og topper tabellen – med syv poeng ned til FIL.

Tomas Kristoffersen scorer på frispark mot Finnsnes.

Se Tomas Kristoffersen prikke inn 1-0 på frispark i toppkampen mot Finnsnes. Foto: Nordlys-TV

Drøye 20 minuttter ut i toppoppgjøet fikk vertene for andre gang i kampen, frispark i farlig posisjon.

Det første forsøket til TUILs frispark-skytter Tomas Kristoffersen (22) hadde, så vidt det var, stusset borti hodene i Finnsnes-muren, og gått over mål.

På forsøk nummer to var siktet fininnstilt for 22-åringen.

Midtbanespilleren skrudde ballen på elegant vis over muren, og ned keeper-hjørnet forbi en utspilt Hans Henrik Johansen i Finnsnes-målet.

TUIL-trener Gaute Helstrup

Gaute Helstrup ledet TUIL til sin tiende strake seier.

Tomas har den ekstremferdigheter når det gjelder frispark. Det er noe han bare skal finpusse videre på. Han begynner nå å få en frisparkfot som gjør seg gjeldende i Norge. Han skal få lov å trene videre, og bare bli enda bedre på den egenskapen, sier en fornøyd TUIL-trener Gaute Heldsrup til NRK etter kampslutt.

Også målscoreren selv var godt fornøyd med sin 1-0 scoring.

Det var jævelig deilig å se den gå inn, for å si det sånn. Jeg hadde jo tre-fire muligheter på frispark. Så det var nesten som man skulle satt en til der, sier Kristoffersen.

To overtidsmål avgjorde

Adnans Causevics utligning for FIL så lenge ut til å sikre uavgjort for gjestene.

To minutter på overtid sto det fortsatt 1-1 på TUIL arena.

Men så – tre minutter inn i tilleggstiden, scorer Vegard Lysvoll for hjemmelaget fra kort hold.

Og to minutter senere legger han ballen til Tor Martin Mienna som fastsatte sluttresultatet til 3-1 i tomt mål.

Det var veldig deilig. Vi stanget lenge der, så da er det veldig godt at vi klarer å bryte i gjennom å få vinnermålet, sier en godt fornøyd Vegard Lysvoll.

Rødt kort etter fire minutter på banen

Før Lysvoll avgjorde kampen for TUIL, var han involvert i en annen sentral hendelse.

Halveis ut i andre omgang slo TUIL og Lysvoll kontra etter en FIL-corner.

Stormende framover, drøye 40 meter fra mål, blir han kontant taklet av FILs innbytter Tobias Schjetne.

Taklingen blir belønnet med direkte rødt – og marsjordre fra dommer Gjendemsjø,

Det bare fire minutter etter å ha bli byttet innpå!

Tobias Schjetne

Tobias Schjetne fikk rødt etter bare fire minutter på banen.

Det er jævelig kjedelig. Jeg har spilt fire minutter der, og har jo lyst å bidra til at vi skal dra i land en seier. Men det er sånt som skjer, ikke noe å gjøre med det nå, sier Schjetne.

Er det korrekt av dommeren å gi rødt?

Hvis dommeren sier at det er rødt, så er det jo det. Men jeg føler ikke at det er spesielt stygt, og det er heller ikke bakerste mann. Jeg kunne skjønt det hvis jeg hoppet etter å saksetaklet han, men jeg gjør jo ikke det, sier Schjetne