– Svært skuffet over regjeringen

Byråd Jonas Stein er skuffet over at Sjakk-OL ikke får penger, og sier at Tromsø kommune ikke kan gi mer.

Sjakk OL

Jonas Stein Eilertsen

Byråd Jonas Stein (V).

Foto: Tromsø kommune

– Jeg er svært skuffet over at regjeringen ikke vil gi penger til Sjakk-OL, til tross for at de kjenner til årsaken til den økonomiske situasjonen. Tromsø måtte arrangere en verdenscup i fjor, og må også ut med to millioner ekstra fordi flere lag enn ventet kommer til OL. Ingen av disse tingene kan Tromsø noe for, sier Jonas Stein (V), Byråd for næring, kultur og idrett i Tromsø kommune.

I dag ble det kjent at regjeringen avviser Sjakk-OL i Tromsø sin søknad om 15 millioner kroner i ekstra støtte til arrangementet da de la fram revidert statsbudsjett.

Statssekretær i kulturdepartementet Knut Olav Åmås begrunner dette med at Sjakk-OL allerede har fått fem millioner kroner mer enn den opprinnelige rammen.

– Med den økonomiske rammen vi har akkurat nå, så ser ikke vi oss i stand til å gjennomføre dette. Arrangementet står definitiv i fare nå, sier styreleder i Sjakk-OL 2014 Hans Olav Karde etter nyheten fra revidert statsbudsjett.

Tromsø kommune eier 90 prosent av selskapet bak Sjakk-OL i Tromsø, Norges Sjakkforbund 10 prosent.

– Det er trist for Tromsø og landsdelen at man ikke får til et stort idrettsanlegg i Tromsø. Vi vil vise det er mulig, men opplever det som vanskelig. Det er frustrerende, sier Stein.

Han legger vekt på at det er Stortinget som til syvende og sist skal vedta statsbudsjettet, men sier at eierne uansett må ta et møtet med styret og be dem utarbeide en plan B for Sjakk-OL.

– Kan kommunen spytte i flere penger?

– Tromsø kommune har allerede gått inn med fem millioner kroner. Sånn som økonomien ser ut nå er det ikke mulig med mer, sier Stein.

Nyheter fra Troms og Finnmark

Programleder Hege Iren Hanssen

Se Nordnytt med Hege Iren Hanssen