Hopp til innhold

– Skolebussmobbinga er et symptom på at noe er galt

Mobbing på skolen og skolebussen i Vadsø settes på politikernes dagsorden. – Mobbinga er et symptom på at noe ikke er som det skal, sier Arbeiderparti-politiker.

Skolebussen i Vadsø

Det har blitt avdekka til dels grov mobbing på skolebussen i Vadsø.

Foto: Knut-Sverre Horn / NRK

– Det viktigste er at vi politikere tar dette på alvor, og at vi snakker med dem som jobber med barn og ungdom. De gjør en god jobb og har de beste intensjoner. Det er jeg helt sikker på, sier kommunestyrerepresentant for Vadsø Arbeiderparti, Kristian Wengen.

Mer ressurser til skolen

Arbeiderpartiet i Vadsø mener det må brukes større ressurser på skolevesenet, hvis det er nødvendig, for å bli kvitt mobbing i skolen og på skolebussen.

Arbeiderpartiet tar saken opp i formannskapet i Vadsø på torsdag.

Kristian Wengen

Kommunestyrerepresentant for Arbeiderpartiet, Kristian Wengen, mener at skolen i Vadsø kanskje trenger flere ressurser for å bekjempe mobbinga.

Foto: Harry Johansen / NRK

– Vi må se på om vi politikere kan bidra. Er det sånn at det er behov for ekstraressurser, så må vi være klare til å gå inn med det. Er det sånn at vi ser at det må gjøres andre politiske grep, må vi ta dem, sier Wengen.

Les også: Skolebussen har blitt skrekken selv: – Drapstrusler, slagsmål, biting og mobbing

– Mobbing er et symptom

Det er NRKs avdekking av mobbing på skolebussen og skolen som gjør at saken nå havner på politikernes dagsorden. Kristian Wengen skriver i en e-post at mobbing på skolebussen sannsynligvis er et symptom på at noe ikke er som det skal i deler av barne- og ungdomsmiljøet i kommunen.

Ordføreren vil ha debatt

Ordfører i Vadsø, Hans-Jakob Bønå (H), sier at han også ser alvorlig på det som har skjedd.

Hans-Jacob Bønå

Ordfører i Vadsø, Hans-Jakob Bønå (H), er enig i at mobbinga på skolen og på skolebussen bør tas opp politisk.

Foto: Knut-Sverre Horn / NRK

– Det er ikke noe godt å høre at det er mobbing på skolebussen. Jeg har sjøl vært nødt til å søke informasjon omkring akkurat dette.

Vi skal få det opp til diskusjon på formannskapsmøtet for orientering. Så får vi ta noen spørsmål der, sier ordfører Hans-Jakob Bønå.