Hopp til innhold

– Må sette igang boligbygging i Honningsvåg

– Politikerne må sørge for at det blir bygget mange boliger så fort som mulig i Honningsvåg, sier analytiker.

Honningsvåg

Boligmarkedet i Honningsvåg har allerede fått et oppsving etter nyheten om ilandføring fra Skrugard.

Foto: Atle Markeng / NRK

Etter at det ble klart at ilandføringa av olje fra Skrugard-feltet blir et faktum , har boligprisene i Honningsvåg skutt i været, og flere hus er allerede solgt til langt over takst.

En av dem som har investert, er Stein Are Granaas. Kvelden før ilandføringa ble offentliggjort, kjøpte han et hus i Honningsvåg, som nå skal bli til fire leiligheter.

– Nå får vi se om jeg kan leie det ut til en bedrift i en anleggsperiode, og selge det i en driftsfase, eller om jeg kan tilby det til lokale folk i Honningsvåg, sier den fornøyde huskjøperen.

– Prisene øker momentant

Boliganalytiker Bjørn Erik Øye ved Prognosesenteret er overbevist om at det vil bli stor etterspørsel etter boliger i Nordkapp fremover.

– Det at Statoil skal etablere seg, betyr en økonomisk vekst i området. Det er høyst sannsynlig at det blir økt tilflytting, og boligprisene reagerer momentant på forventninger, sier Øye.

– Må bygge fort som svint

Ifølge Øye har politikere i Nordkapp nå et stort ansvar for å legge til rette for tilflytting.

– Arbeidskrafta som kommer trenger midlertidige leieboliger, og huspriser og leiepriser vil stige. Dette betyr en stor utfordring for kommunens politikere, som fort som svint bør organisere mulighet for bygging av boliger.

Stein Are Granaas håper Statoils satsing også kan føre til at slitne hus i Honningsvåg kan få nytt liv.

– Vi trengte denne oppturen. Her er en del boliger som roper litt om hjelp, kanskje det blir tatt tak i nå, sier han til NRK.