– Hadde ikke klart det uten familien

Benny Lekström vil avslutte i TIL med å redde klubben fra nedrykk.

Benny Lekstrom og familien.

Benny Lekström, samboer Agnes Wahlen og deres to døtre hjemme i leiligheten på toppen av Tromsøya.

Benny Lekström (34) tabbet seg ut flere ganger i vår, ble byttet ut før pause mot Start 3. mai – og havnet i andre rekke på Alfheim.

Sist helg var han tilbake på laget, i Pål Vestly Heigres skadefravær. Og mot Glimt på søndag spiller Lekström trolig sin siste kamp på Alfheim. Etter sesongen flytter han og familien tilbake til Stockholm.

– Flyttelasset er bestilt og hjemreisen er bestilt, sier Lekström til NRK, mens han flytter på noen esker i leiligheten et langt utspark fra Alfheim.

  • Se TV-innslag med Lekström her:
Hjemme hos familien Lekstrøm og på trening på Alfheim

Se TV-reportasjen der du møter Benny Lekström og hans familie på hjemmebane. Om en knapp måned flytter de fra Tromsø til Stockholm. Lekstrøm håper å avslutte i TIL med å bidra til at klubben berger plassen i eliteserien. Foto/redigering: Gunnar Grindstein.

Viktig støtte på hjemmebane

I sofaen sitter forloveden Agnes Wahlen og de to døtrene på fem og to år. Lekstrøm innrømmer at de var gode å ha når motgangen var som verst i vårsesongen. Og han ble satt ut av laget.

– Det var tøft. Men jeg blir glad når jeg ser disse tre jentene. Jeg tror ikke jeg hadde klart meg på egen hånd, sier en ærlig Lekström til NRK.

Samboeren har vært en viktig støttespiller for Lekström.

– Jeg er hans største supporter, smiler Agnes.

Hun håper på en flott avskjed for Benny på Alfheim søndag kveld.

– Det håper jeg absolutt, det har Benny fortjent, synes jeg. Og ikke minst for TIL er jo denne siste hjemmekampen i år viktig. Nå må vi berge denne kontrakten så klubben klarer seg, sier Agnes Wahlen.

– Har blitt glad i Benny.

På treningsfeltet har Lekström jobbet hardt for å få en siste mulighet til å spille for TIL før han forlater klubben etter fire sesonger.

Og i garderoben er han populær – og respektert.

Lekstrøm redder

Benny Lekström redder et skudd fra Mikael Norø Ingebrigtsen på trening.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

– Det er trist at Benny skal forlate oss, sier Magnus Andersen, som står igjen sammen med Lekström etter ei lang økt og terper detaljer. Alle de andre har for lengst gått i dusjen.

– Benny har blitt en av bærebjelkene i laget. Og vi har blitt veldig glad i han Benny. Jeg håper han får en fin avslutning på TIL-karrieren, sier Andersen.

Spesiell kamp

Lekstrøm sjøl er først og fremst opptatt av at laget skal gjøre en god kamp. Og sikre tre livsviktige poeng på søndag.

– Men det blir jo også min siste kamp på Alfheim. Så det blir sikkert litt spesielle følelser etter kampen. Særlig hvis vi vinner og sikrer ny kontrakt, sier Lekström.

Hvor han spiller fotball neste år, eller om han får noen ny klubb, det vet han ikke ennå.

– Litt interesse har det vært, men ikke noe konkret. Vi flytter uansett tilbake til Stockholm, så får vi se. Det blir rart å flytte fra Tromsø. Vi har hatt en fin tid her.