Fikk snøfreser for å signere for TIL

Benny Lekström fikk i alle fall innfridd et av sine krav da han signerte ny kontrakt med TIL.

Benny Lekström

Benny Lekström blir i Tromsø i to år til.

Foto: Skibstad, Kent / NTB scanpix

I dag skrev Benny Lekström (32) under en ny 2-årskontrakt med Tromsø IL – etter å ha vært enig med klubben i flere uker.

Svensken blir ikke best betalt av Gutan, men er fornøyd med å ha fått igjennom det avsluttende kravet i forhandlingene:

En snøfreser!

Lekstrøm med snøfreser

TIL-keeper Benny Lekström med snøfreseren TIL har skaffet han.

Foto: Privat

– Det snødde veldig i Tromsø da vi forhandlet, og jeg har ansvaret for å rydde parkeringsplassen utenfor huset vi leier. Så derfor tenkte jeg på en snøfreser i sign-on-fee, sier Lekström til NRK.

– Var det en spøk?

– Nei, nei. Svein-Morten (Johansen–TILs sportssjef, red.anm.) trodde det. Men han snakket med en av våre sponsorer. Så jeg fikk kravet gjennom. Det er jeg veldig fornøyd med. Når vi kommer tilbake til Tromsø til oppkjøringen starter 20. januar, står snøfreseren i garasjen. Da skal snøen bare komme, smiler Lekström.

Ville bort

Han ville egentlig bort fra klubben i høst. Men etter å ha fått lovnader om å bli satset på kommende sesong, valgte Lekström igjen å gå i forhandlinger med TIL-ledelsen.

– Jeg er veldig glad for at jeg nå har forlenget med TIL. Jeg har aldri ønsket meg bort herfra, men jeg har ønsket meg mer spilletid, sier Lekström.

Fornøyd sportssjef

Sportssjef Svein-Morten Johansen er fornøyd med å ha fått avtalen på plass.

Han tror sist sesongs førstekeeper Marcus Sahlman vil finne seg en ny klubb i løpet av vinteren. Det har vært spekulert i at Sahlman blir i TIL med sin millionlønn fram til sommeren. Svensken har kontrakt ut 2014-sesongen.

– Dette tror jeg kommer til å ordne seg helt fint for Marcus. Og i mellomtiden skal vi lete etter en ny keeper, for vi skal selvsagt at to keepere i stallen vår, sier Johansen til www.til.no.