Hopp til innhold

– Et maktovergrep, sier ledelsen i Arbeiderpartiet

Ledelsen i Arbeiderpartiet mener forholdet Roger Ingebrigtsen har hatt til en 17 år gammel AUF-jente for åtte år siden ikke var en kjærlighetshistorie, men et maktovergrep.

Roger Ingebirgtsen

Roger Ingebrigsten har sagt opp sin stilling som statssekretær etter at det fredag kveld ble kjent at han i 2004 et forhold til en da 17 år gammel jente.

Kilden stammer fra ledelsen i Arbeiderpartiet, og mener at forholdet Roger Ingebrigsten hadde for åtte år siden til den da 17 år gamle jenta ikke var et kjærlighetsforhold, men et overgrep.

Ledelsen skal ha undersøkt saken nærmere, og mener nå at Ingebrigsten har utnyttet sin posisjon på den tiden overfor et ungt AUF-medlem.

En sentral partikilde sier til NRK at ledelsen i partiet aldri var i tvil om konsekvensene dette måtte få da de ble kjent med detaljene.

I går trakk statssekretær Roger Ingebrigtsen seg fra alle verv i Arbeiderpartiet etter selv å ha fortalt at han for 8 år siden hadde et seksuelt forhold til en 17-åring i AUF.

Moralsk ansvar

Ap-politiker Vibeke Ek sier til NRK at hun respekterer måten Roger Ingebrigsten har håndtert saken på.

Hun poengterer videre det moralske ansvaret en politiker har.

– Handlingen i seg selv er umoralsk. Han satt i en posisjon hvor han åpenbart skulle tatt avstand fra dette, sier Ek.

Hun mener grunnen til at Roger Ingebrigsten åtte år senere allikevel har vært med i nominasjonsprosessen er at han har sett på dette som historie og at dette ikke influerer dagens situasjon.

Har sagt nok

Roger Ingebrigsten vil ikke kommentere ledelsen sin uttalelse om han har utnyttet sin posisjon.

– Jeg har uttalt meg nok om denne saken, og ønsker ikke å kommentere ledelsen sin uttalelse, sier Ingebrigsten.

Nå vil han gå videre.

Grundig etterforskning

Førstestatsadvokat Lars Fause sier at ved en anmeldelse vil saken bli grundig etterforsket.

Lars Fause

Førstestatsadvokat Lars Fause.

Foto: Rune Eian / NRK


– Jeg uttaler meg på generelt grunnlag og vil ikke si noe om det er noe straffegrunnlag i denne saken. Det er en strafferamme på 6 år, og saken er ikke forelda siden det ikke har gått ti år, sier førstestatsadvokaten til NRK lørdag formiddag.

Det er ikke kjent om det vil komme en anmeldelse av forholdet.