Hopp til innhold

– Det strømmet ut 75 liter vann i minuttet

Brannvesenet har i formiddag jobbet med å suge opp flere hundre liter vann etter en oversvømmelse på Universitetet i Tromsø.

Vannlekkasje UiT

Brannvesenet i Tromsø rykket ut med to biler og syv mann til vannlekkasjen. I underkant av to timer ble brukt på å suge opp vannet.

Foto: Hans-Peter Sørem / Brannvesenet

– Et sprinklerhode ble løst ut ved et uhell. 75 liter vann strømmet ut i minuttet, forteller Tore Hagerup ved 110-sentralen i Tromsø.

Etter at alarmen gikk rett før klokken 10 tirsdag formiddag rykket brannvesenet ut med to biler og syv mann. Det var kontorlokalene til Studentparlamentet som ble rammet.

– Vi brukte det som vi kaller en restverdibil for å suge opp vannet. Rundt 11.30 var vi ferdige med arbeidet der oppe, sier Hagerup til NRK.

Vannlekkasje UiT

Det var en renholder på UiT som var uheldig og kom borti sprinklerhodet. Det førte til at det kom 75 liter vann i minuttet.

Foto: Hans-Peter Sørem / Brannvesenet

– En renholder som var uheldig

Han forteller videre at det kan være flere årsaker til at sprinklerhodet ble løst ut.

– Det kan være temperaturendring eller at den ble knekt. Vi ble kvitt alt vannet, men det kan hende at veggene i lokalet ble skadet av lekkasjen. Vi er litt usikre på skadeomfanget, sier Tore Hagerup.

Kommunikasjonsdirektør Hanne Karde ved UiT forteller til NRK at det er en renholder som har vært uheldig.

– Vår renholder var uheldig og kom borti sprinklerhodet. Det førte til at den ble utløst og at mye vann kom ut. Dette skjedde heldigvis i første etasje, slik at skadene ble begrenset, sier Karde.

Jobber med å tørke lokalene

Hun er glad for at lekkasjen ble stoppet relativt raskt og at kun tre kontorer ble berørt.

– Det betyr at drifta hos oss ikke blir rammet i så stor grad. Nå jobber vi med å få tørket kontorene, og skal derfor sette på tørkere slik at vi får de tre kontorene i drift så tidlig som mulig.

Leder for Studentparlamentet i Tromsø, Daniel Hermansen forteller at de skal ta i bruk alternative kontorlokaler framover.

– Det blir alternative kontorer i studentgangen inntil det totale skadeomfanget er kjent og vi får flytte tilbake, sier Hermansen til NRK.