– Fylkesrådet nekter oss å besøke skoler

Fylkesråd for utdanning i Troms sendte nylig et brev til lokalpolitikerne der han ber dem om å varsle fra om skolebesøk. Cecilie Myrseth (Ap) reagerer på brevet.

Myrseth og Sollied

Cecilie Myrseth, leder for Troms Arbeiderparti reagerer på et brev sendt til alle gruppelederne fra Roar Sollied (V), fylkesråd for utdanning i Troms.

«Fylkesråden har erfart at noen av fylkespolitikerne nylig har gjennomført en besøksrunde på skolene. Skoleeier var ikke informert om besøk eller formål. Fylkesråden er åpen for slike besøk.

For å sikre ryddighet og unngå usikkerhet i ledelseslinja, må gruppelederne på forhånd ta kontakt med utdanningssjefen for planlegging av besøk. Det er viktig at det gis samme tilgang for alle partier, og at man helst forsøker å samordne besøk gjennom skoleeier.»

Det skriver fylkesråd for utdanning i Troms, Roar Sollied, i et brev til alle gruppelederne på fylkestinget.

Kaller det besøksnekt

Cecilie Myrseth, leder for Troms fylkesparti, reagerer kraftig på brevet.

– Jeg oppfatter utspillet som skolenekt. En politiker kan ikke instruere en annen politiker til hvem de skal besøke og når de skal gjøre det, sier Cecilie Myrseth til NRK.

– Vil ikke forhindre noen

Partiet har nylig vært på en rundreise i Troms for å snakke med rektor og tillitsvalgte om skoleøkonomien.

– Det jeg har sagt er at det skal samordnes og varsles til utdanningssjefen. Det har ingenting med parlamentarisme å gjøre, men alminnelig organisasjonsskikk. Skal man ha alle partiene på hver sin runde, kan det bli et problem. Dette handler bare om å gjøre det enklere og få ordentlig linjer, ikke forhindre noen, sier Sollied til Nordlys.