Hopp til innhold

- Vi blir holdt for narr

Idretten i Troms er misfornøyd med endringer i fordelinga av tippemidler.

Sandefjord fotball

Illustrasjonsbilde

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Idrettsmiljøet i Troms er redd for at de får mindre penger enn før.

Fra 1. mars kan de som spiller tipping gi fem prosent av spilleinnsatsen til en klubb etter eget ønske. Men samtidig kan også organisasjoner som Rotary og pensjonistforeninger få penger.

- Dette vil bare gi småpenger til idretten, mener Jens Ole Tyholt, i styret til Tromsø idrettsråd.

- Det er en fin ordning, men jeg tror idretten er blitt holdt for narr, fordi man har forestilt seg at dette skulle bli et mer betydelig beløp. Når vi ser det i et oppsett i forhold til hvilke andre organisasjoner vi konkurrerer med, så er det småpenger som tilføyer idretten.

Grasrotandelen går utpå at du som spiller hos Norsk Tipping, skal velge ett lag eller forening, som skal motta fem prosent av det beløpet du spiller for.

I tillegg til idrett, kunst og kultur åpner grasrotandelen også for at rekreasjon og sosiale foreninger kan motta penger.

Det vil gi mindre til idretten fordi at konkurransen mot andre foreninger vil bli for stor.

Avviser kritikken

Styremedlem i Harstad basket, Svein Kjetil Finstad, har små forhåpninger om at grasrotandelen vil gi klubben spesielt mye penger i kassen.

- Noen stor pott, sammenlignet med tidligere automatinntekter, vil det nok ikke gi, sier Finstad.

Kirke- og kulturdepartementet, som står bak grasrotandelen, avviser kritikken fra Jens Ole Tyholt.

Statssekretær i Kirke- og kulturdepartementet, Vegard Harsvik, mener grasrotandelen er en bra måte å gi støtte til frivillighetsarbeid, og mener det er opp til hver enkelt å avgjøre hvem man vil gi penger til.

- Det er folk selv som bestemmer hva dette skal gå til. Vi går ikke inn fra staten sin side for å overprøve hva folk burde gitt penger til, sier Harsvik.