Beboeren i leiligheten i Hammerfest hadde sovnet fra plata under matlagingen natt til lørdag.
Ingen ble skadet, men det er ikke alle som får avverget tørrkokingen i tide.
Én av ti boligbranner starter nemlig på grunn av at maten tørrkoker ved komfyren.
Dette tilsvarer rundt 150 utrykninger fra brannvesenet hvert år.
- Vet ikke hvor farlig det er
- Generelt så virker det ikke som folk forstår hvor farlig det kan være å glemme plata, sier Dagfinn Karlem, som er direktør i Norsk brannvernforening.
Han forklarer at dette er en branntype som kan utvikle seg raskt.
- En tom gryte på en varm plate blir fort farlig. Bare en halv meter over gryta henger en kjøkkenvifte hvor det vanligvis er masse fett - som er svært brennbart. Når dette smelter og drypper ned på gryta, kan det fort antenne, sier Karlem.
Ofte har leiligheter i blokker ventilasjonskanaler fra kjøkkenviftene som går videre innover i bygningen.
- Disse ventilasjonskanalene er også impregnert med brennbart fett. Derfor kan dette bli svært farlig, sier Karlem.
- Glemmer ofte i fylla
- Generelt glemmer folk ofte dette når de kommer hjem fra byen. Folk slår på plata, og setter seg ned for å slappe litt av - for så å sovne fra alt sammen.
I gjennomsnitt tar det tre til fem minutter fra en brann starter til hele boligen er overtent.
- Har du alkohol i blodet da, er det alltid ikke like sannsynlig at du våkner av røykvarsleren og får kontroll over situasjonen fort nok, sier Karlem.