– Frekkheten kjenner ingen grenser

Norges Idrettsforbund ville bruke nordlysfotograf Ole Christian Salomosen sine nordlysvideor til promotering av Oslo-OL i Sotsji. Les svaret hans her.

Ole Christian Salomonsen
Foto: Ole Christian Salomonsen

– Som det fremgår så har jeg en rimelig sterkt reaksjon på forespørselen, sier en tydelig engasjert Ole Christian Salomonsen.

Han fikk fredag formiddagen en forespørsel på epost om Idrettsforbundet kunne bruke en av Salomonsens nordlysvideoer i sitt gjesteprogram under OL i Sotsji.

Her er det han svarte på forespørselen:

Oles svar til NIF

Les svaret til Idrettsforbundet.

– Frekkheten kjenner ingen grenser

Han tenkte en stund på om han skulle gå offentlig med sitt svar til Idrettsforbundet. Men saken var såpass viktig for han at han valgte å gjøre det.

– Frekkheten kjenner ingen grenser. Nordnorsk natur og nordlys er plutselig godt nok for et OL når det skal vises fra Oslo.

Salomonsen presiserer at dette ikke er ment som angrep på en spesiell person, men kun hvordan prosessen har vært rundt Norges OL-søknad.

Får støtte

Han har tenkt tanken at det kan skade hans bedrift, men han har konkludert med at potensielle kunder ikke vil bry seg om hvilke synspunkter han har om OL i Oslo spesielt da hans hovedmarkedet er i utlandet.

– Hadde det ikke vært en slik prosess i forkant, der både Tromsø og Trondhjem var aktuelle, så kan det godt hende at jeg hadde sittet med et helt annet synspunkt, sier han.

Salomonsen tror OL saken har vært ødeleggende for Norge. Ole har ikke fått lest så mange av tilbakemeldingene, men har fått med seg at mange støtter hans svar. I skrivende stunt har bildet av svaret hans blitt delt av 1 573 personer på Facebook.

– Jeg har ikke fått lest så mange. De få jeg har lest har vært fra nære venner har, som forteller at dette vitner om ryggrad osv.

Vil vise norsk idrett og natur

Informasjonsrådgiver i Idrettsforbundet Geir Owe Fredheim, ønsker ikke å kommentere innholdet i eposten, men forteller at de så filmene først på Visit Norway sin nettside.

Geir Owe Fredheim

Informasjonsrådgiver i Norges Idrettsforbund, Geir Owe Fredheim.

– Vi synes filmene var veldig flotte. Og ønsket å bruke de i vår promotering i "Norway House" under OL i Sotsji.

"Norway House" er et gjestehus og møtested for norske og internasjonale gjester av Norges Idrettsforbund og olypiske og paralympiske komité, der blant annet et OL i Oslo 2022 skal promoteres.

Idrettsforbundet har hentet inn flere bilder fra hele Norge og hensikten er å vise Norsk idrett og natur på skjermer i Sotsji. Men de fikk ikke napp hos Salomonsen.

– Vi skrev tilbake at vi respekterer hans avgjørelse og takket for raskt svar.

Betaler dere for bildene?

– Noen bilder betaler vi for, blant annet fra Scanpix. Men det er ikke snakk om store pengesummer. De fleste gjør det mot at navnet deres blir kreditert.


Nyheter fra Troms og Finnmark