NRK Meny
Normal

Henriksen er overrasket over å ha tapt i retten

Eiendomsinvestor Stig Henriksen vil vurdere å anke saken mot Handelsbanken i Tromsø. Han gikk til sak etter at han fikk låne 18 millioner kroner som han mener banken burde frarådet han mot.

Stig Henriksen

Stig Henriksens vurderer å anke dommen til lagmannsretten etter et knusende nederlag i retten i går.

Foto: NRK

– Jeg var i utgangspunktet åpen til utfallet. Nå konstaterer jeg at banken har fått rettens medhold på samtlige punkt. Det finner jeg overraskende og oppsiktsvekkende, sier Henriken til iTromsø.

Lånte 18 millioner

Henriksen saksøkte Handelsbanken fordi de var villig til å låne han 18 millioner kroner, uten å advare han om at dette kunne gå galt.

Etter at eiendomsfirmaet til Henriksen ble slått konkurs i 2010 med en gjeld på 40 millioner kroner, prøvde banken å selge eiendelene hans.

Men selv etter at to eiendommer i Tromsø, deriblant en bolig til 13 millioner kroner, to snøscootere, fire biler der en av dem er en Porsche til 3,5 millioner kroner, og et verdifullt gullur, er gjelda fortsatt enorm.

– Jeg utelukker ikke en anke til lagmannsretten. Det skyldes at jeg føler at retten har lagt for stor vekt på motpartens argument. De har ikke funnet noe å sette fingeren på, sier eiendomsinvestoren Henriksen til avisa.

Utelukker ikke anke

– Vi har vunnet saken fullstendig. Dommen viser med all tydelighet at det ikke fantes noe grunnlag for søksmålet fra Stig Henriksen. Samtlige påstander er lagt døde. Jeg er glad for at det nå er slått fast at vi har fulgt opp engasjementet på en god måte og ikke jukset, sier banksjef Yngve Haldorsen i Handelsbanken i Tromsø.

I dag skylder Henriksen Handelsbanken 18 millioner kroner, pluss renter.

Han må også betale saksomkostninger på 1,5 millioner kroner etter nederlaget i retten.