Normal

Vil ha reiselivfusjon

Tromsø kommune vil slå sammen Destinasjon Tromsø og Troms Reiseliv.

 

Dette kom helt overraskende på styret og generalforsamlinga i Destinasjon Tromsø tirsdag ettermiddag.

Arild Hausberg (Ap) i den politiske ledelsen i Tromsø sørget for mange hakeslepp på et av konferanserommene på et hotell.

Da tok Hausberg ordet og sa at ordføreren hadde bedt ham be styret sette fortgang i en fusjon mellom Destinasjon Tromsø og Troms Reiseliv.

En etter en tok aksjeeierne ordet og sa at dette kom som en bombe.

Også styreleder Roar Dons var mildt sagt forbauset. Han viste til tidligere samtaler med ledelsen i Tromsø kommune for få måneder siden, og sa at da var signalene de motsatte.

Forvirring

Det ble en stund full forvirring om generalforsamlinga kunne avholdes i og med at de skulle ta stilling til samarbeid og ikke fusjon mellom Destinasjon Tromsø og Troms Reiseliv.

Arild Hausberg ble bedt om å ringe ordfører Herman Kristoffersen for å dobbeltsjekke at en sammenslåing virkelig var det kommunen ønsket.

Ordføreren sto på sitt. Da bestemte styret at kommunen som største eier får innkalle til en ekstraordinær generalforsamling med sitt nye forslag. I mellomtida fortsetter strategien om kun et samarbeid mellom Destinasjon Tromsø og Troms Reiseliv.

Arild Hausberg var likevel klar på at kommunen ønsker fusjon.

- Ja, det er å se hele regionen og fylket i en større helhet og spille på hverandre. Dette gjør at man slipper å finne opp kruttet hver for seg og at samarbeidet blir sterkere, sier Hausberg til NRK.

- Litt feigt

Styreleder i Destinasjon Tromsø, Roar Dons, likte ikke kommunens raske snuoperasjon.

- Man må kunne forvente at kommunen går inn i den presentasjonen som vi har jobbet med. Det som ordføreren gjør nå er å ikke forholde seg til den prosessen som pågår. Jeg synes det er litt feigt, sier Dons til NRK.

- Det overrasker meg at dette skulle komme som en bombe, sier Arild Hausberg.

- Herman Kristoffersen er ikke kjent for å uttale seg uklart. Dette må ordføreren selv ta opp med styrelederen. Jeg beklager dersom dette kom for brått på styret og generalforsamlinga, sier Hausberg.

De hadde fått helt andre signaler for bare få måneder siden.