Vil flytte gigant-nisse

Ordføreren i Lyngen vil hente landets styggeste turistattraksjon fram i rampelyset igjen.

Gollis
Foto: Werner Kiil

- ”Gollis” var en gedigen turistattraksjon da den sto sentralt plassert på fergeleiet på Lyngseidet. Lokalbutikkene ble utsolgt for filmruller da turistene ankom bygda, sier ordfører i Lyngen kommune i Troms, Werner Kiil til NRK Troms og Finnmark.

Gollis
Foto: Werner Kiil

Flyttet ut i skogen

Ordføreren var en av ildsjelene bak byggingen av gigant-nissen på begynnelsen av 90-tallet. Men ikke alle var like fornøyd med den skjeggete plastkonstruksjonen, og da fergeleiet skulle restaureres ble ”Gollis” flyttet til et skogsområdet utenfor sentrum.

Der har den stått mutters alene i mange år. Den en gang så blitzvante turistattraksjonen på ett tonn fikk oppleve at livet i rampelyset ikke er evigvarende.

Men nå ønsker ordfører Kiil å hente ”Gollis” ut av skogen.

- Vi får stadig tilbakemeldinger om at turistene savner nissen. ”Gollis” fikk satt Lyngseidet på kartet, og det håper jeg vi kan få til igjen.

- Har utmerket seg

Det faktum at plast-nissen i 1997 ble kåret til landets styggeste turistattraksjon i VG ser ordføreren på som positivt.

- Det er jeg stolt over. ”Gollis” har utmerka seg og blitt kjendis, dette må vi utnytte, sier Werner Kill, som ikke har noen klar formening om hvor nissen skal plasseres, annet enn at den må få en langt mer sentral plass på Lyngseidet enn den har i dag.