NRK Meny
Normal

Vil starte i nord

Høyre vil fra og med neste år fjerne formueskatten i tiltakssonen.

Frank Bakke Jensen

Frank Bakke Jensen mener det er bedre å bruke penger på fremtidsrettet utvikling enn på formueskatt.

Foto: Beth Mørch Pettersen / NRK

Høyre vil fra og med neste år fjerne formueskatten i tiltakssonen, sier førstekandidat for partiet i Finnmark, Frank Bakke Jensen .

Han mener dette er nødvendig for at bedriftene i tiltakssonen skal kunne henge med i det industrieventyret området står ovenfor.

– Tiltakssonen er en kapitalfattig del av Norge. Nå står Finnmark og Norge foran et av de største industrieventyrene, og det er et samstemt krav fra alle politikere her oppe om at det lokale næringslivet skal være med.

I Bakke Jensens industrieventyr inngår olje og gassvirksomhet i Barentshavet på norsk og russisk side, og ikke minst det store potensialet for videreutvikling av fornybare energikilder som finnes i landets nordligste fylke.

Heller investering enn skatt

Han mener at en fjerning av formueskatten kan være helt avgjørende for å gjøre bedrifter i tiltakssonen konkurransedyktig i disse markedene, både når det gjelder kapital og kompetanse.

– Det er en maskinentreprenørbedrift i Alta som har bygd seg opp og retter seg inn mot å kunne levere under utbygging av oljeinstallasjoner. De har i dag en formuesbeskatning slik at de henter ut mellom 700.000 og 800.000 kroner i året i ekstra kapital for å betale skatten.

– Disse pengene kunne blitt i bedriften, vært brukt på kompetanseheving og investeringer for å stå bedre rustet i eventyret som kommer.

Bakke Jensen Finnmarkssendinga

LYD: Frank Bakke Jesnen på besøk i God Morgen Finnmark. Programleder Stein-Arild Olaussen vil ha svar på hvorfor man skal stemme på Høyre.

Frir til FrP

Fremskrittspartiet fremstår i dag som en alternativ partner for Høyre i en borgerlig regjering etter valget.

– Vår potensielle regjeringspartner Fremskrittspartiet er også ganske klar på at formueskatten skal fjernes. Derfor tror jeg det vil være et forslag som faller i god jord hos dem også.