Valakari fortsetter i TIL: – Den viktigste jobben er å holde oss i Eliteserien

– Jeg er veldig fornøyd med at jeg nå får muligheten til å skape resultater i en klubb jeg mener har et stort potensial., sier hovedtrener Simo Valakari.

Skal være hovedtrener for klubben ut 2020-sesongen.

Partene er blitt enige om å forlenge kontrakten ut 2020-sesongen – det året TIL fyller 100 år.

– Vi er svært fornøyd med signeringen som passer svært godt inn i vår langsiktige satsing mot vårt 100-årsjubileum i 2020, sier administrerende direktør i TIL, Stig-Arne Engen.

Valakari har ledet TIL i fire seriekamper – og én cupkamp – etter at han overtok for Bård Flovik, som fikk sparken i august.

– For oss er det svært viktig at vi har felles forståelse for hvordan vi skal utvikle klubben videre og hvordan vi skal skape resultater sammen. Det har vært avgjørende for oss at denne felles forståelsen er på plass. Alt fokus nå er på å beholde plassen i Eliteserien og all kraft rettes inn mot dette, sier sportssjef Svein Morten Johansen.

Den finske treneren signaliserte tidlig at han ønsket å fortsette i Tromsø uansett om klubben beholder plassen i eliteserien.

– Jeg er veldig fornøyd med at jeg nå får muligheten til å skape resultater i en klubb jeg mener har et stort potensial. Den viktigste jobben i år er å holde oss i Eliteserien. Samtidig gleder jeg meg veldig til å være med å utvikle klubben videre og ta ut det potensialet som jeg ser ligger der, sier Valakari.