NRK Meny
Normal

Urovekkende fyll i Sverige

Nordmenn laget bråk på campingplassene i Nord Sverige i helga- politiet fikk nesten 70 anmeldelser for vold.

I helga var det festival i Piteå i Nord-Sverige, og fulle nordmenn laget bråk i følge politiet der.

Mange nordmenn var var involvert i de 68 voldsanmeldelsene politiet i Piteå fikk. Særlig nordleninger, som har hatt dårlig vær i sommer, blir lokket til nabolandet.

Sjokkert

Altaværingen Tore Johansen var på Pite Havsbad i helga, og han er sjokkert over alt bråket.

-En venn av meg ble kastet ut i vannet av noen. Telefonen ble ødelagt, og han ble irritert og sa ifra. Det var da det smalt. Fire personer kastet seg over kompisen min. Det var rett og slett umotivert vold. De sparket og slo, sier Johansen.

Har rykte på seg

 

Pite Havsbad hadde ekstremt mange ungdommer på besøk i helga.
Foto: Pite Havsbad

Johansen sier Piteå har et rykte på seg for å være en festby for nordmenn.

-Dette har vært kjent i flere år. mange drar dit for å debutere med alkohol. Men at det er blitt så ille slik som nå, synes jeg er å gå vel langt, sier Johansen.

På nettstedet «Badelandssverige» står det at Pite Havsbad er nordleningenes campinghovedstad. Badet har fra 3000 - 5000 gjester, og i år er over halvparten av dem nordmenn.

Mye ungdom

Sjef for Pite Havsbad Per Söderholm sier at det  i helga var ekstremt mye ungdom som bodde på anlegget. Han sier at disse fører med seg fyll og fanteri, og drikker ekstra mye siden prisen på alkohol er billigere i Sverige enn i Norge.

 -De vanligste problemene med nordmenn er at de spiller for høy musikk, drikker for mye, forstyrrer naboer som ofte er barnefamilier, sier Söderholm.

Advarte mot bråk 

Familien Johansen ble til og med advart mot bråk denne helga.

-Vi ble advart av Pite Havsbad om at det kom til å bli mye bråk denne helga grunnet en festival. Men jeg synes det er drøyt at Pite Havsbad går ut og advarer sine kunder mot seg selv, sier Johansen.