NRK Meny
Normal

Trygg på at Tromsø IL rykker opp

Hønefoss-trener Rune Skarsfjord tror Tromsø IL rykker opp til eliteserien, selv om laget hans holdt TIL til uavgjort på Tromsøs hjemmebane.

Rune Skarsfjord

Hønefoss-trener Rune Skarsfjord mener Tromsø IL ikke har noe å gjøre i førstedivisjon. Han mener laget hører hjemme i eliteserien.

Foto: Gunnar Grindstein/NRK

– Tromsø rykker opp. Det er et fantastisk godt førstedivisjonslag. De har egentlig ikke noe her å gjøre. De er like gode som de nederste tippeligalagene, og skal bare stå på. Da rykker dem opp. Det fortjener dem, sier Hønefoss-trener Rune Skarsfjord.

Mandag spilte Hønefoss Ballklubb uavgjort 1-1 mot Tromsø IL borte på Alfheim stadion i Tromsø. Abdoulaye Seck satte inn 0-1 i det 40. minutt, men Tromsøs Zdenek Ondrasek utlignet i det 74. minutt.

Flere mål ble det og det hele endte med et poeng til hvert av lagene.

– Jeg kan ikke si meg mellomfornøyd med det. Det er sterkt av oss å ta poeng. Tromsø er kanskje det beste laget i divisjonen, og vi er nær å vinne. Jeg synes vi gjør en bra kamp og innsatsen er enormt bra, sier Skarsfjord.

Ikke fornøyd med uttellingen

Tromsø-trener Steinar Nilsen var ikke like fornøyd med poengdelingen.

– Vi må ha litt for mange målsjanser for å vinne fotballkamper slik spillet er i dag. Det er selvfølgelig litt synd. Vi kommer under på en dødball, og det er egentlig Hønefoss sin eneste målsjanse. De er effektive, mens vi må ha mange sjanser. Vi er oppe i syv-åtte målsjanser og en del halvsjanser. Uttellingen kunne vært bedre, mener Nilsen.

TIL-trener mener laget hans til tider kjørte over Hønefoss, spesielt i andre omgang.

– Men vi taper ikke, og det er viktig.

Tror på god høst

Poengsnittet til Tromsø IL denne sesongen er bedre på bortebane enn hjemme på Alfheim. Selv om tre poeng glapp hjemme mandag kveld har Nilsen fortsatt tro på at Tromsø skal sikre seg en av de to øverste plassene på sluttabellen ved sesongslutt, som gir direkte opprykk til eliteserien.

– Det er godt nok hvis vi tar tre poeng mot alle motstandere. Fortsetter vi som vårsesongen med å vinne borte og gjøre det bra hjemme så blir det en hyggelig høst, sier Nilsen.

Laster innhold, vennligst vent..