Troms Kraft ga penger til Sp

Troms Kraft ga penger til energiprosjekt ledet av Senterpartiet. Elisabeth Aspaker fra Høyre reagerer, og kaller det korrupsjon.

Troms Kraft
Foto: NRK

Troms Kraft har delfinansiert et energiprosjekt som ble ledet av Senterpartiet, med 200.000 kroner. Partiet har ført opp pengene som inntekt i 2009.

Elisabeth Aspaker fra Høyre mener dette var økonomisk støtte til Sp.

– Det er oppsiktsvekkende at de har begitt seg inn på finansiering i den størrelsesordenen, sier Aspaker. Hun mener det er uforståelig at et parti kommer til Troms Kraft og ber om penger til prosjekter.

Avviser økonomisk støtte

Elisabeth Aspaker

Elisabeth Aspaker(H) er kritisk til Troms Krafts pengegave til Sp.

Foto: CF-Wesenberg + 47 900 25 255

Administrerende direktør i Troms Kraft, Oddbjørn Schei er sterkt uenig i kritikken. Han sier at de 200 000 var penger selskapet betalte inn til et fellesprosjekt som skulle promotere fornybar energi.

– Da vi gikk inn i prosjektet var Senterpartiet av forskjellige årsaker prosjektkoordinator og hadde kostnadene på prosjektet, sier Schei.

Han understreker at det var i henhold til budsjettet som var lagd.
– Vi betalte, fikk ut rapport og brukte denne. Det har blitt veldig bra, sier Schei som avviser at det er partistøtte som har blitt delt ut.

Mener det er korrupsjon

Men Elisabeth Aspaker godtar ikke Scheis forklaring.
– Det skapes nå en mistanke om at Troms Kraft har ønsket å kjøpe seg politisk goodwill, sier Aspaker og understreker at korrupsjon er forbudt.

– Det er en grov feilvurdering å bli med på et slikt prosjekt. Pengene tilhører fellesskapet, og jeg forventer at pengene blir betalt tilbake, sier Aspaker.