Flere trekker seg fra NM på grunn av skytterstriden

Tromsø Jæger og Fisk skulle sende 13 deltakere til NM i leirdueskyting denne uken. Nå velger flere av dem å trekke seg på grunn av skytebanestriden i byen.

Kurt Kaspersen

Kurt Kaspersen, leder for leirduegruppen i Tromsø Jæger og Fisk, forteller at striden om skytebane har gått ut over skytterne som satser.

Foto: Laila Lanes / NRK

– Som idrettsutøvere er vi helt i bakleksa. Åtte-ni av dem som skulle være med i NM har trukket seg. Skyting er ferskvare, og du må ha det litt i kroppen for å delta, dersom du har litt ambisjoner, sier Kurt Kaspersen, leder for leirduegruppen i Tromsø Jæger og Fisk til NRK.

Onsdag var det ekstraordinært politiråd i Tromsø, hvor politiet, bydelsrådet i Tromsdalen, TUIL og Tromsø Jæger og Fisk fikk tale sin sak.

Striden gjelder skytebanen i Tromsdalen, som har tilspisset seg denne sommeren, da motstanderne mot skyting på skytebanen politianmeldte skyteklubbene som bruker banen, Glimt skytterlag, Tromsø Jeger og fiskeforening og Tromsø Pistolklubb.

I forkant av anmeldelsen har Tromsø Jæger og Fisk trappet ned på skytingen i Tromsdalen, noe som har gått ut over stasingen til noen av skytterne som skulle være med i NM i leirdueskyting i Bardu og Målselv denne uken.