NRK Meny
Normal

To menn i Harstad tatt i stor narkotikaaksjon

To menn i henholdsvis 20- og 30-årene er varetektsfengslet i fire uker, etter narkotikaaksjon i Harstad.

Harstad politistasjon

Pågripelsen var et samarbeid mellom Harstad politistasjon (bildet) og politiet i Oslo.

Foto: Martin Mortensen / NRK

Bakgrunnen for pågripelsene var en politiaksjon mot et vogntog som kjørte av Kiel-ferga da den ankom Oslo på natt til mandag, der seks personer ble tatt med betydelige mengder narkotika.

Lensmann Morten Hole

Stasjonssjef Morten Hole ved Harstad politistasjon.

Foto: Kjell Mikalsen / NRK

– Det viste seg at en av personene, en mann i 30-årene, hadde tilknytning til Harstad, sier stasjonssjef ved Harstad politistasjon, Morten Hole.

Varetekt i fire uker

Med bakgrunn av opplysningene som kom frem etter pågripelsen i Oslo, aksjonerte politiet på to adresser i Harstad, tidligere denne uka.

– På én av adressene beslagla politiet betydelige mengder narkotika og kontanter, og to menn, i henholdsvis i 20- og 30-årene, ble varetektsfengslet i fire uker. De to mennene er av utenlandsk opprinnelse.

Politiet vil foreta nye avhør og tekniske undersøkelser av narkotikaen og pengesummen som er beslaglagt.

– Vi har også et samarbeid med politiet i Oslo i forhold til framdrift i saken, sier stasjonssjefen, sier stasjonssjefen.

Skaper grunn til bekymring

Hole mener pågripelsene skaper grunn til bekymring, og at de derfor vil bruke store ressurser på å bekjempe miljøet.

– Dette er en dokumentasjon på at det blir ført inn rimelig store kvanta narkotika til Harstad. Det er bekymringsfullt, både i forhold til det kjente miljøet vi har, og at det blir rekruttert nye på selgersiden, til dels unge folk. Et av de prioriterte områdene i tillegg til å få avdekke tilvekst til miljøet, er å få begrenset omfanget av nye brukere og nye selgere, sier Morten Hole.