Til Neiden i ensom majestet

Ralph Johannessen ligger fortsatt først i Finnmarksløpet. Taktikken hans holder tydeligvis enda stand.

Ralph johannessen fester grepet i Finnmsarksløpet 2010.

Han var førstemann ut fra sjekkpunktet i Kirkenes tirsdag formiddag, og ved sjekkpunktet i Neiden knappe seks timer senere er han fortsatt i tet.

– Det gikk veldig fort i starten da bikkjene oppdaget en flokk reinsdyr, smiler Johannessen.

Tar noen timer hvile

– Jeg har ikke sett snurten av de andre undervegs, og det er jo et godt tegn. Jeg håper det tar lang tid før de dukker opp, sier Johannesen, som planlegger
å hvile en håndfull timer før han fortsetter ferden.

– Det er viktig å hvile nok. Kuttes hvilen går farten ned, forteller Johannessen, som også i Neiden tar en hund ut av spannet.

Neste etappe er de 88 kilometerne mot Varangerbotn, en ferd som Johannessen gleder seg til. Årsaken er at turen vil skje utover kvelden og natta.

– Alle trekkhunder foretrekker å løpe om natta, sier johannessen, vel vitende om at Roger Dahl og de andre konkurrentene halser bak som perler på en snor.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Adrenalinkick

På sidelinja tripper fjorårsvinner Inger-Marie Haaland, handler og samboer med Ralph Johannessen. Hun syns husbonden virker svært velopplagt, selv etter
600 kilometer på sleden.

– Man får adrenalinkick av å ligge i front, og man blir veldig fokusert, sier Haaland, mens den ene konkurrenten etter den andre ankommer Neiden: Roger Dahl, Harald Tunheim og Kjell Brennodden.

Noen minutter etter det dukker den doble Iditarodvinneren Robert Sørlie opp, en kjører Inger-Marie Haaland ser på som den farligste utforderen.

– Robert er en luring som til nå i løpet har holdt seg anonymt i bakgrunnen. Men på de siste etappene har han kjørt like fort som Ralph, og han blir veldig skummel i fortsettelsen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.