NRK Meny
Normal

Skyttere i sommersol

På Nordnorsk Mesterskap i skyting blir det også tid til litt sosialt liv mellom skuddsalvene.

Created by InfoDispatcher

Været kunne ikke blitt bedre på NNM i skyting i Harstad.

Varmen steiker skytterne på Nordnorsk Mesterskap i skyting i Heggenkollen i Harstad. Sammen med Bjerkvik skytterlag er Trondenes skytterlag arrangører, og de kunne ikke vært heldigere med været.

Det sier leder av Nord-Norge skytterkrets i Det frivillige skyttervesen, Karl Gustav Grinvaldf. Det er første gang at stevnet er delt på to plasser. Feltskytinga gikk i Bjerkvik og i helga er det et av landets eldste skytterlag, Trondenes Skytterlag (stiftet 17. mai 1875) som avslutter det hele.

(Artikkelen fortsetter under)

karl gustav grindvalds

Karl Gustav Grinvald er klar på at været ikke kunne vært bedre.

Foto: Nils Mehren / NRK

Godt sosialt liv

Mens smellene flerrer lufta, følger spente skytterfruer og andre interessert med på det som skjer på banen. Uansett, skyttermesterskap er mye venting. Så her er det tid til det sosiale, både i campen og ved skytterbanen.

Blant dem som venter er to søstre fra Falken skytterlag på Finnsnes, June Jørgensen og Linn Jørgensen fra Tromsø skytterlag. Begge med skytterjakker og børse over skuldra i sommervarmen. Journalisten forsøker innpass med spørsmålet om de er her for å treffe nye venner.

– Det er den dårligste vitsen jeg vet, sier June og leer knapt på smilebåndet.

Men vitsen er ikke dårligere enn at søster Linn forteller at hun har stått løpet helt ut.

– Jeg traff mannen min på et skytterstevne, vi er gift og det har blitt barn av det. En skikkelig innertier, men det er masser av år siden, sier Linn.

– Hva er målet for stevnet?

– Vi skal slå hverandre, kommer det kjapt fra de begge.

(Artikkelen fortsetter under)

june og linn

June og Linn vil slå hverandre.

Foto: Nils Mehren / NRK

– Skal mye flaks til for å vinne

anders kruhaug

Anders Kruhaug er på mesterskapet for å heie på sin far.

Foto: Nils Mehren / NRK

Innertiere har også Bjerkvik skytterlags Julie Kruhaug skutt. Hun vant sin klasse for eldre rekrutt, da arrangementet tidligere i uka gikk i Bjerkvik.

– Det skal mye flaks til å vinne. Men der var det vind, så da må det ha vært en god prestasjon også og jeg hadde en god dag, sier hun.

Her på Heggekollen er hun for å heie på sin far, Anders Kruhaug. Han gjør seg klar for feltskyting. En av favorittene til å bli landsdelens skytterkonge. Han sier det er jevnt i toppen. Det står blant tre skyttere som har samme poengsum fra feltskytinga og to med lik poengsum fra banen. Det er de glimrende forholdene som gjør det jevnt, mener han. Like og fine forhold, uten vind.

– Kommer du til å stille som landsdelens skytterkonge på landsskytterstevnet?

– Det er det som er målet, er det kontante svaret fra Anders Kruhaug.

Hvem som blir landsdelens skytterkonge får vi svar på etter klokka 15 i ettermiddag og svaret kan du finne på mesterskapets hjemmesider.