Skuterprotest i Tromsø

Snøskuterfolket kjørte i ettermiddag i protesttog inn mot Tromsø. De krever mer og bedre tilrettelagte snøskuterløyper i nærmiljøet.

snøskuterprotest

80 har meldt seg på protesttoget for flere og bedre tilrettelagte snøskuterløyper ved Tromsø.

Foto: Kent Ommedal / privat

Kent Ommedal har satt seg overskrevs på sin snøskuter. Den er plassert på en tilhenger i protesttoget.

– Myndighetene må legge til rette for at vi kan bruke snøskuterne lokalt. Det er store nok områder i nærheten av Tromsø. Nå må vi kjøre i et par timer før vi kan bruke snøskuteren, sier Ommedal.

Mobilbilde fra Bidra

Noen av de 80 som hadde meldt seg på å være med på protestaksjonen for snøskuterløyper og mer fri kjøring.

Foto: Jørn Inge Johansen / NRK

Vil ha snøskuterløyper som i Sverige

Han viser til forholdene i Sverige, som har langt mere liberale regler for snøskuterkjøringer enn her i landet og mener frikjøring også må være lovlig her.

– Jeg mener det vil bli mer lovlydig kjøring med snøskuter dersom forholdene blir lagt til rette, sier Ommeldal. Han mener de har støtte fra skuterfolket i resten av landet som også ønsker flere turløyper.

Snøskuterprotest

Kent Ommedal er en av dem som protesterer for å få flere lovlige løyper for snøskutere

Foto: Jørn Inge Johansen / NRK

Men trenger dere det da?

– Ja, det er for lite slike løyper i dag. Slik det er i dag må jeg kjøre i to timer med skuteren på hengeren før jeg kan kjøre i ei lovlig løype for snøskuter. Det er for å kunne ta familien ut på tur, ja, på båltur rett og slett, sier Ommedal.

Protestkortejsen starter på E8 ved Vollan utenfor Tromsø og skal kjøres fram til Pyramiden i Tromsdalen. Der skal det holdes appeller av og til politikere. Kravet er klart: Ja til skuterløyper!

Mobilbilde fra Bidra

Snøskuterprotesten startet ved Vollan og går inn mot Tromsø

Foto: Jørn Inge Johansen / NRK

– Vi håper paraden inn mot Tromsø vil bidra til å få fram budskapet vårt og at politikerne ser at vi er ganske mange som står bak kravet, sier Ommedal.

– Vi mener det er store nok arealer å ta av, men det hele stopper opp med politikerne.