Normal

Rekonstruerte jaktulykken der 26-åring omkom

Onsdag kveld gjennomfører politiet rekonstruksjon av jaktulykken i Balsfjord, som skjedde i slutten av februar.

Andreas Nilsen

Regionlensmann Andreas Nilsen sier at rekonstruksjonen handler om at den siktede skal få muligheten til å forklare seg om hendelses på stedet slik han husker det.

Foto: Jørn Inge Johansen / NRK

En 41 år gammel mann ble siktet for uaktsomt drap, etter å ha truffet Mads Håvard Larsen med et skudd da han var på revejakt.

Får muligheten til å forklare seg på stedet

Den siktede var eneste vitne til hendelsen, derfor er hans deltakelse viktig.

– Rekonstruksjonen handler om at den siktede skal få muligheten til å forklare seg om hendelses på stedet slik han husker det. Dette holdes opp mot tekniske bevis, sier regionlensmann Andreas Nilsen.

Etterforskningen så langt har vist at mannen avførte to skudd, og at det var det andre skuddet som traff og drepte 26-åringen.

Regionlensmannen sier det kan være flere årsaker til at den avdøde kanskje ikke fikk med seg det første skuddet som ble avfyrt.

– Vi kan ikke gi noe eksakt svar, men vi kan spekulere. Vi vet at det var lyddemper på våpenet, og det er mye trafikkstøy når store kjøretøy passerer stedet, sier Andreas Nilsen.

– Dette har preget ham sterkt

41-åringens forsvarer sier at hans klient ønsker å belyse saken.

– Min klient har hele tiden ønsket å gi en forklaring, og nå ønsker han også denne rekonstruksjonen. Hans interesse har hele veien vært å få opplyst saken. Ved å delta i denne rekonstruksjonen ønsker han å bidra så godt han kan, sier forsvarer Svein Kristian Wikstrøm.

Han forteller at 41-åringen har hatt det tøft i tiden etter hendelsen.

– Dette har preget ham veldig sterkt, og det gjør det fortsatt. Han setter veldig pris på støtten fra bygda, men dette preger ham nå – og det vil gjøre det i veldig lang tid framover, sier Wikstrøm.

Begge var jegere

Ulykken skjedde ved avfallsanlegget på Stormoen i Balsfjord kommune, og både den omkomne og 41-åringen var jegere. Like etter klokken 17 onsdag kveld ankom politiet stedet for å gjennomføre rekonstruksjonen.

I starten av mars uttalte politiinspektør Einar Sparboe Lysnes til NRK at politiet hadde en rimelig god oppfatning av hendelsesforløpet. 41-åringen som avfyrte skuddet hadde da avgitt forklaring til politiet.

– Han har forklart seg grundig rundt hvilke observasjoner han gjorde og hvilke vurderinger som ble gjort. Og at dette skuddet falt i forbindelse med at han skulle skyte en rev. Utover det ønsker ikke vi å si til media i detalj hva han har forklart, sa Sparboe Lysnes til NRK i starten av mars.

For å få mer klarhet i hva som skjedde denne kvelden, bestemte politiet seg for å gjennomføre en rekonstruksjon.