Normal

Politiet fant over 120.000 kroner i madrass

Politiet fant 121.300 kroner i en madrass hjemme hos en mann i Harstad, og nå har Trondenes tingrett gitt politiet medhold i å beslaglegge pengene.

Trondenes tingrett

Siktede har forklart til politiet at sedlene som lå i madrassen er penger han selv har spart opp. Det trodde ikke retten på.

Foto: Nils Mehren / NRK

I september i år fant politiet i Midtre Hålogaland 121.300 kroner i en madrass hjemme hos en mann i 50-årene i Harstad.

Politiet tok beslag i pengene, noe mannen var uenig i og han krevde derfor at det ble avgjort i retten.

På soverommet til siktede ble det bak en plakat, funnet en lapp teipet til veggen med ulike navn og summer.

– Navnene stemmer overens med personer som alle er kjent for politiet fra narkotikamiljøet, og summene som står bak navnene tror politiet stammer fra gjeld fra de aktuelle personene som har kjøpt narkotika, står det i kjennelsen fra Trondenes tingrett.

Tror ikke på mannens forklaring

Mens politiet ransaket leiligheten til siktede, kom en annen kjent person fra narkotikamiljøet på døren. Vedkommende ville ikke si hva han ville, og politiet mistenker at han skulle kjøpe narkotika.

Siktede har forklart til politiet at sedlene som lå i madrassen er penger han selv har spart opp.

På bakgrunn av det store beløpet, måten pengene er oppbevart på og notatene som tyder på regnskap av narkotikaomsetning, har retten kommet til at siktede kan mistenkes for å ha skaffet seg pengene gjennom vinning- og eller narkotikakriminalitet, ifølge kjennelsen.

Retten tror ikke på mannens forklaring om at beløpet kommer fra oppsparte penger.

Trondenes tingrett har derfor gitt politiet medhold i å beslaglegge pengene, og mannen er siktet for å ha skaffet seg pengene gjennom vinnings- og eller narkotikakriminalitet.

Etterforskning av saken pågår fortsatt og det er foreløpig ikke tatt ut tiltale.