NRK Meny
Normal

Odin har hovedrollen i ny norsk barnefilm fra Nord-Norge

11-åringen Odin Eikre fra Stokmarknes har fått hovedrollen i barne- og familiefilmen «Oskars Amerika» som filmes på Andøya og Målselv.

Odin Eikre

Oskars Amerika bygger videre på Levis hest, som fikk Eurimages Co-Production Development Award i 2014. Filmen har kinopremiere i 2017.

Foto: Svein-Roar Martinsen

Etter å ha prøvefilmet over 200 gutter, var det 11 år gamle Odin Eikre som ble plukket ut til å spille hovedrollen i den kinoaktuelle filmen Oskars Amerika.

Filmen handler om Oskar, som gjør alt for å følge drømmen sin. Den skal i sin helhet spilles inn i Nord- Norge, og produseres av det Tromsøbaserte produksjonsselskapet Original film.

Torfinn Iversen

Regissør og manusforfatter er Torfinn Iversen fra Sortland.

Foto: Eili Bråstad Johannessen

– Odin har en stor tilstedeværelse. Han kan uttrykke et bredt spekter av følelser som gjør at man blir interessert i karakteren. Å velge ut noen til en hovedrolle er kanskje et av de mest utfordrende valgene man må ta når man skal lage film, men noen ganger vet man bare at det er den rette, forteller regissøren av filmen, Torfinn Iversen.

Spent hovedrolleinnehaver

Odin gleder seg til å ta fatt på rollen.

– Det var veldig spennende å være med på casting. Jeg var inne til prøvefilming tre ganger før de til slutt ringte meg og fortalte at jeg hadde fått rollen. Da ble jeg skikkelig glad og vi feiret med pizza og brus, forteller den fornøyde hovedrolleinnehaveren.

– Jeg er litt spent på å møte de andre skuespillerne og se hvordan en film blir til, men jeg er sikker på at det kommer til å bli kjempeartig.

– Tar barn på alvor

Oskars Amerika er skrevet av Torfinn Iversen, som også skal ha regi. Filmen er en videreutvikling av kortfilmen Levis hest, som Iversen skrev i 2010. Den gang ble filmen plukket ut til filmfestivalen i Berlin, og siden har Iversen jobbet videre med historien.

– Denne fortellingen har vært med meg lenge. Jeg har jobbet med den originalskrevne historien og manuset i fire år, og ser veldig frem til å realisere den i et langfilmformat. Dette skal bli en film som tar barn på alvor, og den skal berøre. Spesielt fint blir det at den iscenesettes i dette vakre og ville landskapet her i nord, forteller Iversen.

Ro over Atlanteren

Oskars Amerika handler om 10 år gamle Oskar, som bestandig har drømt om å ri over prærien sammen med moren sin. Rett før sommerferien forteller moren at hun må dra til Amerika, mens Oskar må bli igjen hos den gretne bestefaren sin. Urettferdig! Heldigvis møter Oskar mannen Levi, som bor sammen med den nærsynte hesten sin. Sammen legger de en vill plan om å ro over Atlanteren for å finne Oskars mor.