Nyt godværet – snart blir det vått!

Stjerneklar himmel i oransjerosa nyanser, knirkeføre med tusen millioner «diamanter» i snøen. Vel, det er det slutt på nå.

vinter

Illustrasjonsfoto. Så vakkert var det ved Rossfjordvatnet i Lenvik i Troms tidligere i vinter. Den neste uka meldes det regn, sludd og snø.

Foto: Sissel Landset

For på værappen til Yr meldes det sludd og regn og snø så langt varselet rekker. Sjansen for å få se sola i Troms den neste uka er liten. Og det til tross for at den nå er kommet så høyt på himmelen at den skal være mulig å se der det ikke står fjell i veien.

Soldag

Illustrasjonsfoto. De neste dagene i Troms vil sola glimre med sitt fravær, også der den skulle være mulig å se nå.

Foto: Jørn Inge Johansen / NRK

Ifølge Meteorologisk Institutt vil det allerede søndag kveld blåse opp til nordvestlig frisk bris på kysten av Troms. På kysten blir det sluddbyger, men i sørfylket vil det fortsatt være oppholdsvær ei stund.

Fra midnatt meldes det spredte snøbyger i hele fylket. Fra om formiddagen mandag blir det sørvest stiv kuling på kysten, og sterk kuling på ettermiddagen. Sludd, og snø og regn er gjennomgangsmelodien.

Mye vind

Gråværet vil kanskje ta noen korte pauser mandag og tirsdag, men fra onsdag 18. januar vil det holde seg stabilt. Temperaturen vil variere mellom to-tre plussgrader til to-tre minusgrader. Det vil bli en god del vind. Spesielt tirsdag ettermiddag og kveld blir det en god del nedbør.

Men aldri så «galt» at det ikke er godt for noe: Kram snø kan skape kreativitet. Kanskje dukker det opp mange fine snømenn i uka som kommer?

Ser du en fin kreasjon laget av snø – ta gjerne et bilde og send til oss på instagram #nrktroms eller på epost til troms@nrk.no.