NRK Meny
Normal

North Energy først på børs

Altaselskapet North Energy ble i dag notert som det første børsnoterte oljeselskapet i Finnmark.

Video nsps_upload_2010_2_5_18_13_8_1301.png

De neste to årene kan oljeselskapet bruke to milliarder på oljeleting, og allerede neste uke er de med ut på leteboring i Norskehavet.

Finnmarks første

På hovedkontoret i Alta ble det en dag for store ord.

– Vi er det første børsnoterte selskapet med hovedkontor i Finnmark, det mener vi er relativt historisk. Vi er ekstremt stolte over å ha kommet hit, sier HMS-leder i North Energy Lars Tvedter.

De neste to årene kan de bruke to milliarder på oljeleting, og allerede neste uke er de med ut på leteboring i Norskehavet.

Venter funn

Erik Karlstrøm

Direktør i North Energy, Erik Karlstrøm.

Foto: Hege E. Johansen, Origo

I følge direktør Erik Karlstrøm regner de med funn i år.

– Vi planlegger den brønnen med ganske høy sannsynlighet, så vi vil bli skuffet i selskapet hvis vi ikke gjør et funn allerede i år. Og de brønnene vi borrer i år går alle sammen mot prospekter som kan komme i produksjon tidlig.

North Energy er et mellomstort lete- og utforskningsselskap lokalisert til Alta i Finnmark. Selskapet har per i dag ti lisenser fordelt på i hovedsak Norskehavet og Barentshavet, men har også to lisenser i Nordsjøen. Selskapet omfatter i dag 40 ansatte hvor de fleste er lokalisert til Alta og hovedkontoret, mens en mindre andel er lokalisert til underkontoret i Oslo.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.