NRK Meny
Normal

Nilsen sagt opp på nytt

Ble sparket av «feil styre» første gang.

Steinar Nilsen

Steinar Nilsen har fått sparken fra TIL - igjen.

Foto: Bjørnbakk,Jan-Morten / NTB scanpix

Steinar Nilsen fikk sparken som hovedtrener i Tromsø idrettslag mandag i forrige uke etter et – etter hvert – mye omtalt styremøte i TIL Holding AS.

I går ble han sagt opp på nytt, denne gang av klubbstyret i Tromsø idrettslag.

Det bekrefter TILs representant i styret, advokat Stig Bjørklund, overfor NRK.

– Vi ønsker ikke å forhåndsprosedere noe i denne saken, men det er riktig at det er fattet et enstemmig vedtak i klubbstyret som innebærer at klubbstyret stiller seg bak den beslutningen som ble fattet for en drøy uke siden, sier Bjørklund til NRK.

Vedtak gjort i går

– Ble dette vedtaket fattet i går?

– Klubbstyret har vært kjent med hva som har foregått, men det endelige vedtaket ble gjort i går.

– Er dette formelt sett formidlet skriftlig til Steinar Nilsen og hans advokat?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere, svarer Bjørklund, KPMG-advokat, som altså sitter som styremedlem i klubbstyret i TIL. Dersom konflikten med Steinar Nilsen havner i retten, vil trolig klubben engasjere en ekstern advokat.

Feil styre sparket Nilsen

Bakgrunnen for gårsdagens vedtak i klubbstyret er trolig at Steinar Nilsens advokat, Torgeir Knutsen, i NRK og andre medier i går var klar på at oppsigelsen av hans klient ikke var gyldig.

Fordi den ble fattet av «galt styre» i TIL.

– Vi vet ikke hva dette er for noe, om det er en oppsigelse eller en avskjed. Steinar har ikke mottatt noen oppsigelse. Det er et klubbstyre som har fullmakt til å ansette og avsette en trener, og kun det, sa Torgeir Knutsen til NRK i går.

Det har opplagt fått ledelsen i Tromsø IL til å gardere seg, og derfor kom bekreftelsen på sparkingen av Steinar Nilsen fra klubbstyret i går.

Han har med andre ord fått sparken en gang til.

NRK har gjentatte ganger i løpet av dagen forsøkt å få styreleder Helge Kræmer i tale. Men han har ikke besvart våre henvendelser. Direktør Ulf Johansen vil ikke kommentere saken, men henviser til de styrende organer i klubben.

Simen Wangberg

Trakk seg i går

Mandag valgte tre styremedlemmer å trekke seg fra sine verv med umiddelbar virkning – Kjetil Olsen og Trond Vidar Hansen fra TIL Holding, og Bente Ødegaard fra TIL Fotball.

Begrunnelse: «Måten avviklingen av arbeidsforholdet til klubbens hovedtrener ble håndtert på».

Ingen av de tre har ønsket å kommentere dette utover det som stod i pressemeldingen.

Steinar Nilsens advokat, Torgeir Knutsen, har ikke vært tilgjengelig for kommentar i dag. Knutsen kommer til Tromsø fredag for å møte ledelsen i TIL.

Presisering fra TIL onsdag 26. september:

Klubbstyret i Tromsø IL mener klubben ikke har sagt opp Steinar Nilsen for andre gang på en uke, først av styret i TIL Holding AS, deretter av klubbstyret i TIL – slik NRK omtalte på nett tirsdag. «TIL ønsker å presisere at de ikke har foretatt noen «ny oppsigelse» av Steinar Nilsen. Styret har kun vedtatt at de stiller seg bak den beslutningen som ble fattet av aksjeselskapet», skriver Stig Bjørklund, nestleder i TIL-styret, i en e-post til NRK.