TIL-eier: – Situasjonen er krevende og uoversiktlig

Eierne av TIL Holding AS har innkalt til ekstraordinær generalforsamling for å få kontroll over situasjonen og for å finne en vei videre.

Petter Høiseth og Ulf Johansen

Konserndirektør Petter Høiseth i SNN og direktør i TIL, Ulf Johansen.

Foto: NRK

Det skriver iTromsø som omtalte saken først.

Mandag ble det kjent at tre styremedlemmer i TIL Fotball AS og TIL Holding AS trekker seg med umiddelbar virkning etter sparkinga av Steinar Nilsen.

– Vi opplever situasjonen som uoversiktlig, og vi har derfor hatt en rask dialog mellom majoriteten av eierne i TIL Holding AS. På den bakgrunn har eierne besluttet å innkalle til ekstraordinær generalforsamling i selskapet så raskt som praktisk mulig, noe som er naturlig når halvparten av styremedlemmene har fratrådt, sier konserndirektør i SNN, Petter Høiseth til NRK.

– Det har vært hektisk

SNN er nest største aksjonær i TIL Holding AS med 26,15 prosent av aksjene. Majoritetseier Troms Kraft har 27,39 av aksjene.

– Vi registrerer det som har skjedd i dag og avventer en innkalling til generalforsamling. Nå må vi sørge for å sikre en god prosess fram mot generalforsamlingen. Noe mer har vi ikke å si akkurat nå, sier kommunikasjonssjef i Troms Kraft, Lena Glosemeyer Fangel til iTromsø.

Per Aronsen

Per Aronsen, styreleder i TIL Holding og TIL Fotball, tar til etterretning at tre styremedlemmer trekker seg.

Foto: Gunnar Grindstein

Petter Høiseth forteller at de vil bruke tiden sammen for å få oversikt over situasjonen og ha en grundig diskusjon på generalforsamlingen.

– Vi vil finne ut av grunnlaget og hva som har vært årsaken til den situasjonen vi nå står oppi. Det har vært hektisk den siste tiden, og situasjonen fremstår som uoversiktlig. I tillegg må styret kompletteres, sier Høiseth til NRK.

– Vi er veldig glad i TIL

Konserndirektøren er opptatt av en grundig og god diskusjon før de trekker eventuelle konklusjoner. De har derfor ikke tatt stilling til for eksempel om styreleder i TIL Holding AS, Per Aronsen sitter trygt.

– Nei, det er ikke tatt noen konklusjoner. Og det er viktig å ta et «magadrag» før vi eventuelt gjør det.

På spørsmål om hvordan det er å være en av eierne i Tromsø Idrettslag for tiden, svarer konserndirektøren dette:

– Vi er veldig glad i TIL, men så legger vi ikke skjul på at situasjonen nå er krevende. Sånn er det å være både eier og supporter, da er du det både i gode og tøffe tider. Så den tar vi.