NRK Meny
Normal

Mye russebråk i Tromsø

Telefonstorm til politiet.

Russ

Illustrasjonsbilde: Russens herjinger kunne høres på lang avstand i natt.

Foto: Rune Fossum / NRK

Politiet i Tromsø måtte flere ganger rykke ut til Skattøra hvor russen hadde samlet seg torsdag kveld.

Like før midnatt kom det inn mange telefoner fra folk som klaget på høy musikk fra russebiler. Bilene var i området Skattøra nord på øya, og musikken hørtes helt til Lunheim.

6 russebiler ble bortvist fra stedet, og russen ble satt til å rydde opp søppel. Sjåføren på av bilene, som hadde stereoanlegg på en egen tilhenger, fikk beskjed om å ikke bruke dette nattetid.

Også i sentrum av byen måtte politiet be russ om å skru ned musikken.

– Russen er klar over regelverket for støy nattetid, vi har hatt møter med med dem om dette. Stort sett så tar de signalene og roer seg ned når vi kommer, sier operasjonsleder Børge Lindberg ved Troms politidistrikt.

Sovnet ute

I løpet av natten måtte også politiet kjøre hjem to overstadig berusede jenter som ikke kunne ta vare på seg selv.

En russejente ble funnet halvt sovende i Tromsø sentrum rundt kl. 0100. Jenta var godt beruset, og politiet valgte å kjøre jenta hjem til sin kjæreste, som kunne ta vare på henne.

Et par timer senere, ved 03.45-tiden ble de på ny kaldt ut for å hjelpe ei jente som hadde sovnet i et busskur i sentrum. Medruss hadde tatt hånd om henne ved festligheter i Finnvikdalen og brakt henne til byen. Hun klarte ikke å gjøre rede for seg, og politiet måtte ordne hjemtransport.'

– Disse hendelsene er mye mer alvorlig enn høy musikk, og vi er glad for at vi får beskjed når dette skjer, sier Lindberg.

– Ta vare på hverandre og meld fra

Slik som værforholdene i Tromsø er nå kan det være fare for nedkjøling og forfrysninger. Det har vært sludd og rundt 0 grader nattetid.

Politiet har et godt samarbeid med russen og oppfordrer dem til å ha det gøy. Lindberg håper at russen selv blir flinkere til å si ifra dersom noen tar festingen litt for langt.

– Min oppfordring til russen må være: Pass på hverandre! Ser man at folk begynner å bli alt for fulle så må man ta vare på dem og være flinke til å melde ifra når de ser ting som ikke er helt som de skal være.