Normal

Mer kraftig vind i vente for Nord-Norge

Onsdag kan det igjen bli full storm utsatte steder langs kysten i Finnmark. Meteorologene varsler dårlig sikt og vanskelig kjøreforhold.

Værkart for onsdag 11 februar

To lavtrykk vil fra onsdags natt komme inn fra vest og treffe Troms og Finnmark. Utsatte steder vil det bli full storm.

Foto: YR.no

Et nytt OBS-varsel vil treffe Troms og Finnmark onsdag, og det er sistnevnte som vil merke det mest. Og vindkastene vil merkes god allerede i løpet av natten.

– Det ligger en samling av lavtrykk ute i havet i Vest, som er på vei innover. To av disse vil gå forbi finnmarkskysten. Den første i løpet av natten, mens den andre vil komme inn iløpet av ettermiddagen onsdag. Lavtrykkene vil gi en del vind, sier vakthavende meteorolog Hanne Sigrun Byhring værvarslinga i Tromsø.

Se værradar for Troms og Finnmark: Kart – yr.no
Se hvilke fjelloverganger som er åpne: NRK Trafikk – trafikken der du er i hele Norge

Full storm langs kysten

I Nord-Troms og Vest-Finnmark kan vinden komme opp i liten storm. Utsatte steder langs finnmarkskysten kan det også bli full storm. Lavtrykkene vil være forbigående og treffe Øst-Finnmark på formiddagen forteller Byhring.

– Det vil være vestlig og nord-vestlig vindretning. I perioder vil det også komme en del snøbyger, noe som vil gi dårlig sikt og vanskelige kjøreforhold i både Troms og Finnmark, sier meteorologen.

Torsdag vil vinden avta til liten kuling, men om kveld vil det igjen blåse opp og bli liten storm i de to nordligste fylkene.

– Da vil vinden komme fra nord-vest. Også da må man regne med kraftige snøbyger, sier Hanne Sigrun Byhring.

Meteorologene er derimot litt usikker på hvor sterk vinden kan bli, for den kan slo ut forskjellige på lokale steder.

Temperaturen vil bli uforandret i forhold til det temperaturene har ligget på tirsdag.

Les også: Flere hundre skader etter «Ole» - Troms og Finnmark