NRK Meny
Normal

– Pedersen burde vært byttet ut før valget

Tidligere fylkesleder for Arbeiderpartiet i Finnmark gir Helga Pedersen svært lunken støtte - mener hun har gjort en for dårlig jobb i fiskeripolitikken.

Helga Pedersen

Helga Pedersen har ikke levd opp til forventningene når det gjelder fiskeripolitikk, sier tidligere leder i Finnmark Ap, Roger Hansen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Mens fylkespartiene i nord ser ut til å slå ring om Helga Pedersen som Arbeiderpartiets nestleder , får hun likevel kritikk fra eget fylke for å ha svikta i fiskeripolitikken.

– Landsdelen har lidd under politikken som har vært ført, sier tidligere fylkesleder for Finnmark Arbeiderparti, Roger Hansen.

Forholdet har kjølnet

Han var leder for Finnmark Arbeiderparti da Helga Pedersen ble fiskeriminister i 2005, men et tett samarbeid har med årene blitt betydelig kjøligere.

Så kjølig at Hansen mener Arbeiderpartiets nestleder i fjor burde vært bytta ut som fylkespartiets toppkandidat til Stortingsvalget, til fordel for Ingalill Olsen fra Måsøy

– Burde stått mer på i fiskerisaker

For inntil nylig har Pedersen sviktet i fiskeripolitikken, mener han.

Roger Hansen

Roger Hansen har som mangeårig ordfører i Gamvik, ført an i kampen for å sikre at trålerflåten overholdt sine leveringsforpliktelser til fiskevær som Mehamn.

Foto: Knut-Sverre Horn / NRK

– Når man ser at landsdelen hun kommer fra og skal representere, virkelig lider under fiskeripolitikken som har vært ført, burde hun kanskje ha stått litt mere på.

– Har hun sviktet i fiskeripolitikken?

– Ja, jeg syns på mange måter at vi ikke har oppnådd kontakten og tilbakemeldingene vi ønsket. Men i forbindelse med Kystopprørets nylige aksjoner, så opplevde jeg at vi snakket til hverandre og ikke mot hverandre - og det er jeg veldig glad for. Slik har det ikke alltid vært.

Jens Stoltenberg kan bli NATOs neste generalsekretær. Som partileder må han erstattes, men nå kan også nestleder Helga Pedersen bli skvisa ut. For noen år siden ble hun utpekt som den nye Gro, men noen ny leder ser ikke Hansen i sin tidligere våpendrager fra Tana.

– Hele partiledelsen må ta ansvaret

Wenche Pedersen har fulgt Finnmark Ap fra innsida i en årrekke. At det er misnøye på kysten med fiskeripolitikken til Arbeiderpartiet, må hele partiledelsen ta ansvar for, sier hun.

Roger Hansens lunkne støtte, svekker Finnmarks eneste toppolitiker,sier Wenche Pedersen.

– Jeg ser ikke hensikten med å komme med et slikt utspill nå. Man kan ikke

Wenche Pedersen

Tidligere fylkesrådmann Wnche Pedersen (Ap), ser ikke hensikten med kritikken mot den sittende nestlederen.

Foto: Her High North

vinne alle saker, og han vet godt at dette ikke er Helgas skyld først og fremst. Man må tenke på hva vi kan få i stedet, en eller annen dame fra Bærum

eller Oslo 3, sier hun.

Enige om å bedre kontakten

Roger Hansen sier han og Helga Pedersen nå er enige om å styrke kontakten, og at han har tillit til henne som nestleder.

Hvis Helga gir gass og legger om stilen, er hun en ypperlig kandidat. Signalene vi har fått den siste tida er veldig betryggende, det er bare synd at de ikke kom før.

– Skulle det bli slik at Jens Stoltenberg får jobben som generalsekretær i NATO, så har vi full tillit til Gahr Støre som ny leder. Så får det bli opp til velgerne å fylle opp kabalen videre, legger Hansen til.