NRK Meny
Normal

Lundberg ny nestleder i Naturvernforbundet

Gleder seg til å styre miljøarbeidet i nord.

Silje Lundberg

Silje Lundberg går fra Natur og Ungdom til moderorganisasjonen Naturvernforbundet.

Foto: Kristian Skjellum Aas / Pressefoto

Silje Lundberg fra Harstad er valgt som ny nestleder for Naturvernforbundet under landsmøtet søndag.

Hun har tidligere vært leder av Natur og Ungdom og fylkesleder for Naturvernforbundet i Troms, men har nå altså tatt steget inn i ledelsen i moderorganisasjonen.

– Jeg er svært glad for denne tilliten. Vi ser at miljøengasjementet er på sterk fremmarsj i Norge, særlig blant unge, sier Lundberg.

Hun har de siste to årene bodd i Tromsø, der hun studerer biologi. Nå gleder hun seg til å styrke miljøarbeidet, særlig i nord.

– Naturvernforbundet er i sterk vekst i Nord-Norge, og vi har satset målrettet på å styrke miljøengasjementet her i nord. Det er ekstra viktig når både oljebransjen, gruvenæringa og andre særinteresser truer naturen og klimaet i landsdelen, sier Lundberg.

Lars Haltbrekken ble gjenvalgt som leder av forbundet. Det gjør at han er den lederen som har sittet lengst i Naturvernforbundets 101 år lange historie.

– Det er svært hyggelig å få fornyet tillit. Naturvernforbundet er i vekst, og vi får dessverre mye å gjøre de neste årene, ikke minst takket være regjeringens natur- og klimafiendtligepolitikk. Vi er avhengige av å få flere med på laget, sier Haltbrekken.