NRK Meny
Normal

Krever tilbake nesten én million etter lønnstabbe

En misforståelse førte til at Tromsø kommune betalte nesten én million kroner for mye i lønn til politikere. Nå krever kommunen pengene tilbake.

Tromsø rådhus

Rådhuset i Tromsø er arbeidsplassen til politikerne som nå må betale tilbake nesten én million kroner etter lønnstabben.

Foto: NRK

Mellom 35 og 40 kommunestyrerepresentanter fikk utbetalt alt fra 18.000 til 30.000 kroner for mye i desember. Årsaken til feilen forklarer kommunaldirektøren med en misforståelse.

– I forbindelse med personellskifte i sommer har det skjedd en misforståelse og det ble betalt ut dobbel politikergodtgjøring for 2015, sier Per Limstrand til NRK.

Totalt dreier det seg om drøye 984.000 kroner.

Krever tilbake pengene

Nå har alle som fikk for mye penger fått et brev fra Tromsø kommune. I brevet forklarer kommunaldirektøren hva som har skjedd - og krever beløpene tilbakebetalt innen 15. januar neste år.

Brevet inneholder også en beklagelse til de som nå må punge ut pengene de viste seg å ikke ha krav på.

«Dette er svært beklagelig både for Tromsø kommune og for hver og en av dere.», heter et i brevet.

– Uheldig

– Selvfølgelig er det uheldig å måtte kreve tilbake pengene. Vi kan ikke gjøre annet enn å beklage, sier Limstrand til NRK.

Feilen ble oppdaget da en av kommunestyrerepresentantene selv meldte ifra om å ha mottatt en lønnsslipp litt utenom det vanlige.

– Vi fikk tilbakemelding i dagene etter at lønnsslippene ble sendt ut, og da begynte vi å se på saken, sier Limstrand.

Har dere fått noen reaksjoner?

– Vi har fått noen reaksjoner på selve grunnlaget for utbetalingene, så disse vil vi sjekke opp like over jul. Ellers har vi ikke fått noen reaksjoner.