Kjempeinnsats av Troms-jenter under NM på ski

Gode prestasjoner, men ingen medaljer til morgendagens helter fra Troms under junior NM på ski.

I de tøffe og krevende løypene på Kilbotn stadion utenfor Harstad ble det en stor oppgave å holde tempoet helt inn til mål. Likevel, det var ingen sure miner og spore i godværet under åpningsrennet NM på ski for juniorer.

Fornøyd trener

Trener på Boif, Line Elise Heimdal, er med fornøyd med jentenes innsats, guttene derimot havnet langt ned på listene.

– Det er harde løyper her i Harstad. De krever konsentrasjon og masse pågangsmot, sier Heimdal.

Line Elise Heimdag

Trener for BOIF, er fornøyd med de Nord-Norske jentenes innsats

Hennes datter, Johanne Heimdal, er enig i at løyene er harde. Hun kom inn på en 8. plass i K20 klassen fristil.

– Jeg hadde mer enn nok med å overleve i løypene og glad for at jeg kom i mål, sier Johanne.

Mange gode jenter

Hun synes det er spesielt å gå et norgesmesterskal i Harstad, i løyper hun er mest vant til å gå kretsmesteskap i, men hun er storfornøyd.

– Dette er de beste løypene jeg har gått i når det gjelder nasjonale renn, sier hun og skryter av arrgangørene Medkila skilag og Kilkam.

Julie Waltenberg fra Lyngen/Karnes tok 6. plassen i kvinner 18 år. Hun sier også at det var et blodslit.

Julie Waltenberg

Julie Waltenberg Lyngen/Karnes var storfornøyd med 6. plassen

Også Ingrid Andrea Guldbransen, som også kom inn til en 6. plass, håper å gjøre det bedre på fem kilometeren på lørdag.

– Jeg er fornøyd med i dag, men skal konsentrere meg om å gjøre det enda bedre i morgen, sier hun.

I klassen 19/20 år ble Synne Arnesen fra Tromsø beste Nord-Norske løper. Johanne Heimdal kom på 8., Ingvild Margrete Ofstad fra Tromsø skiklubb nr 10,, og Agnete Kaasen fra Nordreisa IL endte på 13. plass, for å nevne noen.