NRK Meny
Normal

Jørn Hoel i ny drakt

Artisten Jørn Hoel har hatt en pause fra musikken, men er nå tilbake på scenen. Konsertturneen i Finnmark, sammen med Ensemble Noor har gitt Tromsø-musikeren inspirasjon til både å skrive og framføre mer musikk.

Jørn Hoel
Foto: Jan Tore Trysnes / NRK

For å tillegge låtene sine ny musikalsk dimensjon, hadde den folkekjære artisten med seg strykerne i Ensemble Noor fra Scene Finnmark.

– Det fungerer veldig bra. De er veldig dyktige musikere. Så når vi spiller alt fra det romantiske jeg gjorde på 80-tallet, til mer rock and roll og til litt mer latino, så fikser de alt sammen, sier Jørn Hoel til NRK.

Jørn Hoel i ny drakt

– De gir meg av og til et panikkblikk

Men at samarbeidet mellom den selvlærte musikeren og de klassisk skolerte musikerne i Ensemble Noor skulle fungere var ingen selvfølge.

– Inni mellom så hopper jeg over noen takter eller forlenger litt, og da ser jeg at de får et panikkblikk mot meg. Men de spiller bare videre og løser det. Det er veldig trivelig å spille sammen med orkesteret, forteller Hoel.

At også publikum likte det de fikk høre, var det liten tvil om.

– Det er helt fantastisk. Kunne ikke vært bedre, sier Trine Ragnhild Boine.

– Kjempebra! Skikkelig smørstemme, forteller tilskuer Maiken Wickstrøm.

– Jeg må lage en ny plate

Nå er Jørn Hoel mer sugen på artistlivet igjen enn på svært lenge.

– Allerede første kvelden etter første øvingen, så kjente jeg et enormt ønske om å begynne å skrive nye låter og at jeg må lage en ny plate, sier Hoel.