NRK Meny
Normal

– Alle kan oppnå drømmene sine hvis man jobber hardt

OL-helten fra Kautokeino, Håvar Klemtsen, var selv en ivrig fotballspiller på Altaturneringa da han var ung gutt. I år er han tilbake, for å inspirere unge fotballtalenter til å tro på seg selv, og følge drømmene sine.

Håvard Klemetsen

Håvard Klemetsen på plass på Aronnes under årets Altaturnering.

Foto: Rune Berg

Hjemme har han en fersk gullmedalje fra lagkonkurransen i Sotsji-OL.

Nå har kombinertløperen Håvard Klemetsen fått fri fra en landslagssamling for å være tilstede på Nord-Norges største fotballturnering, Altaturneringa.

– Det er jo en av de største begivenhetene vi har i Finnmark. Arrangementet er veldig viktig, det er samlende, og jeg synes det er veldig artig å være med å bidra til litt stemning her på turneringa. Dessuten har jeg veldig gode minner selv, fra da jeg var liten gutt og var med her, sier Klemtsen.

Se bilder fra Altaturneringa her:

Like mye fotball som ski

– Da jeg var ung spilte jeg like mye fotball som jeg gikk på ski. Så det er masse gode minner, og det er veldig gøy, og det var her man la grunnlaget til å bli en dårlig taper, flierer en opplagt Klemetsen.

Han takket ja til å komme på Altaturneringa allerede i vår, og sier han er imponert over hvordan fotballfesten i Alta har vokst de senere årene.

– Mange unger synes garanert dette er et av høydepunktene på sommeren. Jeg synes det er veldig gøy å være her i år, og kanskje få være et forbilde.

– Følg drømmene

– Det er utrolig artig å se så mye entusiasme og idrettsglede, sier Klemetsen.

– Ikke minst er det nok mange drømmer her. Det går an å vise at man kan oppnå drømmene sine hvis man bare jobber hardt, og tror nok på seg selv. Man kan lykkes uansett hvor man er fra.

Følger fortsatt nye mål

Klemetsen forteller at han er bra i rute frem mot den kommende sesongen.

– Jeg har trent godt, og vi er et veldig sterkt lag nå, og jeg har aldri vært del av et landslag som er så sterkt som vi er akkurat nå. Det er enormt høyt nivå, og mange sultne utøvere, og vi har en god miks med yngre og eldre utøvere, og jeg er vel den som viser vei litt fortsatt i bakken.

– Jeg føler også jeg har tatt en del riktige steg i forhold til sporet. Så det blir spennende å se om jeg fortsatt kan henge med ungguttene, og vise at jeg kan bite fra meg! Heldigvis er jeg fortsatt sulten, sier Klemetsen.

Kombinertløperen forteller at å delta, og å få medalje i VM i Falun er hovedmålet for den kommende sesongen.

– Jeg leker også med tanken på skiflygning, hvis det lar seg gjøre. Det er hele tida nye mål, og nye drømmer som skal oppfylles. Jeg tror det er veldig viktig å hele tiden se fremover, og ikke tvele for mye å det som har skjedd.

Altaturneringa er blitt så stor at det ikke er plass til flere

Se stemningsrapport fra Altaturneringa her!