Ingen jubelkveld for Alta

Det ble ingen jubelkveld for Alta i sin bortekamp mot HamKam på Briskeby.

Video 1. Div: Alta - HamKam 29.05.11

Det ble ingen jubelkveld i dagens kamp mot HamKam. Bildet er fra kampen der Alta tapte 5–2 mot laget tidligere i år.

Oppgjøret skulle i utgangspunktet vært spilt 21. august, men ble utsatt på grunn av omgjøringen av Briskeby, fra naturgress til kunstgress.

Sist gang lagene møttes i Alta ble resultatet 5–2 til HamKam. Men i dagens kamp sto det målløst fram til pause.

Alta hang med i første

Førsteomgang var av mindre god kvalitet, med mange feilpasninger.

Finnmarkingene hang godt med mot topplaget, og hadde mulig omgangens største målsjanse da Oddbjørn Lie mistet ballen på midtbanen, noe som gjorde at Alta kom to mot to.

Vegard Braaten passet til Trond F. Ludvigsen. Han avsluttet bra, men HamKams Ivar Rønningen gjorde en god redning.

Scoret to raske

I 65-minutt endret kampen seg. Oddbjørn Lie ble felt innenfor 16-meteren, og HamKam fikk straffe. Pål Alexander Kirkevold satte ballen midt i mål, mens keeper gikk til venstre.

Få minutter etter var Kirkevold igjen på plass. Han mottok ballen i feltet, snudde, og skjøt et godt plassert skudd. Skuddet er utagbart for Alta-keeper Faris Efendic.

Oddbjørn Lie (HamKam) fikk også sitt andre gule kort for kvelden etter en voldsom takling, og ble sendt i dusjen.

Det kom flere målsjanser mot slutten av kampen, men det endte med et 2–0-tap for Alta på Briskeby.