Illsint over fergemangel

Befolkninga på Grytøy, Sandsøy og Bjarkøy er rasende over å ha mista ferga som til vanlig trafikkerer forbindelsen til Harstad.

Ferge
Foto: Martin Mortensen

På grunn av verkstedopphold for ferga som går mellom Refsnes-Flesnes, er fergar som normalt trafikker til grytøya satt inn på denne forbindelsen.

Dermed må øyfolket klare seg med en mindre ferge som ikke makter å ta unna bilkøen.

Går ut over jobben

Svein Nydalen som er næringsdrivende på Grytøya, sier dette går ut over jobben. - Akkurat nå er jeg i en svært pressa situasjon i forhold til å regne anbud, i tillegg har jeg husdyr og ta meg av. Derfor har jeg ikke tid til å bruke en time ekstra i fergekø, sier han.

Ikke første gang

Og det er ikke første gang øyfolket nord for Harstad må ta støyten, når andre ferger må på verksted. Noe som også gjør senterpartipolitiker og dagpendler Noralf Leitring forbanna.

- Bestandig er det slik at vi får tildelt de minste fergen som ikke klarer å få med seg alle bilene og som ikke holder ruten.

Ut oktober

Men slik blir det i alle fall ut oktober. Det sier Hurtigruten groups direktør for ferge- og hurtigbåt, Bjørn Laksforsmo, som har stor forståelse for at folk blir sinte over ventetida. Men selskapet har gjort det beste av situasjoen, og har derfor satt inn den største ferga som er tilgengelig for denne ruta, sier han.